ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Μπορούσα να σκοτώσω τον Μπιν Λάντεν, αλλά δεν το’ κανα»

Ο Μπιλ Κλίντον παραδέχεται ότι μπορούσε να ξεμπλέξει με τον τρομοκράτη πριν την 11/9

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Μπορούσα να σκοτώσω τον Μπιν Λάντεν, αλλά δεν το’ κανα»

​Λίγες μέρες μετά από το συγκλονιστικό βίντεο με τα αμοντάριστα πλάνα από την επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου, στη δημοσιότητα ήρθε και νέο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Μπιλ Κλίντον, μια μέρα πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα παραδέχεται ότι μπορούσε να είχε σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά δεν το έκανε.

Το ντοκουμέντο αυτό που έφερε στο φως το SkyNews Australia, είναι από ομιλία του πρώην Αμερικανού προέδρου στην Αυστραλία στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, λίγες ώρες πριν ο Μοχάμεντ Άτα και οι συνεργοί του εκτελέσουν τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση των τελευταίων ετών.

Σ’ αυτό ο Κλίντον ακούγεται να λέει:

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Πέρασα πολύ καιρό να τον παρατηρώ και μια φορά παραλίγο να τον πιάσω. Θα μπορούσα να τον έχω σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μια μικρή πόλη που λέγεται Κανταχάρ στο Αφγανιστάν και να σκοτώσω σχεδόν 300 αθώες γυναίκες και παιδιά και τότε δεν θα ήμουν διαφορετικός από εκείνον. Οπότε, δεν το έκανα».

Η ομιλία του καταγράφηκε εν γνώσει του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει ο πρ��ην επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων, Μάικλ Κρόγκερ, όμως δεν έπαιξε ποτέ.

Πάντως οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κλίντον, δήλωσαν ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία κατά τη διάρκεια των αμερικανικών βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top