Ερευνητές για μοιραίο Boeing: Το μαύρο κουτί δεν έχει «πειραχτεί»

Υπήρχαν φόβοι ότι είχαν επέμβει οι φιλορώσοι

​Τέλος στις θεωρίες ότι οι φιλορώσοι είχαν «πειράξει» τα μαύρα κουτιά του Μαλαισιανού Boeing, το οποίο κατερρίφθη την περασμένη Πέμπτη, στην Ουκρανία, σκοτώνοντας 298 ανθρώπους, βάζουν οι ερευνητές.

Συγκεκριμένα, οι Ολλανδοί ερευνητές, οι οποίοι προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, ότι στο μαύρο κουτί, που καταγράφει τις συνομιλίες του πληρώματος, μέσα στο πιλοτήριο, δεν έχει γίνει η παραμικρή επέμβαση.

«Ο Αποτυπωτής Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR) έχει υποστεί ζημιές όμως η μνήμη του είναι ανέπαφη και δεν βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση».

Οι ερευνητές σημείωσαν πως το επόμενο βήμα τους, είναι η αποτίμηση των πληροφοριών που «έδωσε» το μαύρο κουτί, για το οποίο θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι η εξέταση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDT), δηλαδή, θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top