ΑΥΤΟΣ είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο- Είναι 126 ετών και καπνίζει σαν «τρελός»

Μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του, εκτός από μπάνιο

ΑΥΤΟΣ είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο- Είναι 126 ετών και καπνίζει σαν «τρελός»

​Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό…

Ο Ζοζέ Αγκουινέλο ντος Σάντος ζει σε ένα γηροκομείο της Βραζιλίας και πριν εννέα μέρες έκλεισε τα… 126 χρόνια ζωής! Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, πρόκειται για τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

1405426453677_wps_1_Jose_Aguinelo_dos_Santos_.jpg

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησης του ήρθε στη ζωή στις 07 Ιουλίου του 1888 και οι γονείς του ήταν σκλάβοι στην Αφρική. Συγκεκριμένα γεννήθηκε σε μια κοινότητα φυγάδων σκλάβων ενώ έζησε στο Σάο Πάολο, όπου και εργαζόταν σε χωράφια και φυτείες καφέ.

Ο υπεραιωνόβιος άνδρας δεν έχει κάποιο αυθεντικό έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα του, ενώ το συγκεκριμένο πιστοποιητικό εκδόθηκε 13 χρόνια πριν από έναν δικαστή μετά από πολλές και διάφορες καταθέσεις μαρτύρων.

1405426463463_wps_2_Jose_Aguinelo_dos_Santos_.jpg

Και αν νομίζετε ότι ο συμπαθητικός γεράκος πρόσεχε και ζούσε υγιεινά κάνετε λάθος…

Πρόκειται για ένα πολύ ζωηρό άντρα, ο οποίος γλέντησε για τα καλά την ζωή του. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν έκανε παιδιά ενώ καπνίζει σαν «φουγάρο» τα τελευταία 50 χρόνια. Σήμερα ζει στον οίκο ευγηρίας, Βίλα Βισεντίνα και είναι υγιέστατος.

1405426475664_wps_3_Jose_Aguinelo_dos_Santos_.jpg

Περπατάει χωρίς βοήθεια, αυτοεξυπηρετείται, μιλάει καθαρά και καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει μόνος του είναι μπάνιο και τότε τον αναλαμβάνει το προσωπικό του ιδρύματος.

Το θέμα έγ��νε γνωστό από τους δημοσιογράφους τοπικού καναλιού και ο γεράκος έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών, ενώ γίνονται έρευνες για να εξακριβωθούν οι ισχυρισμοί του.

1405426483887_wps_4_Jose_Aguinelo_dos_Santos_.jpg

Σύμφωνα, πάντως, με την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη ήταν ο Σακάρι Μομόι, ένας Ιάπωνας 111 ετών και 140 ημερών, ο οποίος έχει πεθάνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top