ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ σπίτι του μετά από πέντε χρόνια ο Αμερικανός πεζοναύτης που κρατούσαν οι Ταλιμπάν

Στο φως για πρώτη φορά οι επιστολές που είχε στείλει στην οικογένειά

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ σπίτι του μετά από πέντε χρόνια ο Αμερικανός πεζοναύτης που κρατούσαν οι Ταλιμπάν

​Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ομηρείας στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός πεζοναύτης, Μπόου Μπέργκνταλ επέστρεψε την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος στο οποίο ��πέβαινε ο 28χρονος στρατιώτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Brooke Army Medical Centre, όπου και συνάντησε την οικογένειά του, την οποία απέφευγε μετά από την απελευθέρωσή του.

US-Army-Private-Bowe-Bergdahl.jpg

Την ίδια ώρα στο φως έρχονται οι επιστολές που είχε στείλει ο Μπέργκνταλ όσο βρισκόταν κρατούμενος και στις οποίες εξηγεί γιατί εγκατέλειψε το πόστο του στο Αφγανιστάν τον Ιούνιο του 2009 πριν τον απαγάγουν οι Ταλιμπάν.

Στις επιστολές αυτές ο Αμερικανός πεζοναύτης παρακαλά την οικογένειά του και την αμερικανική κυβέρνηση να μην κρίνει τους λόγους που τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα σε μία επιστολή που στάλθηκε πέρσι στις 23 Μαΐου έγραψε:

US-Army-Sergeant-Bowe-Berghdal.jpg

«Υπήρχε έλλειμμα ηγεσίας. Οι συνθήκες ήταν άθλιες και χειροτέρευαν συνεχώς για τους άνδρες που ήταν και οι μοναδικοί που ρίσκαραν τη ζωή τους. Αν αυτό το γράμμα φτάσει στις ΗΠΑ, πείτε στους άμεσα εμπλεκόμενους ότι η ιστορία έχει πολλές πλευρές. Σας παρακαλώ πείτε στην Ουάσιγκτον να περιμένουν να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία».

Οι επιστολές δημοσιεύτηκαν σε αμερικανική ιστοσελίδα, η οποία υποστηρίζει ότι είναι οι ίδιες που στάλθηκαν στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό από τους Ταλιμπάν.

Σ’ αυτές ο Μπέργκνταλ περιγράφει ότι βασανίστηκε και τον κρατούσαν κλειδωμένο σε ένα κλουβί για καρχαρίες, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να δραπετεύσει.

Taliban-Handing-over-Hostage.jpg

Μάλιστα η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ανταλλάξει τον πεζοναύτη με πέντε Ταλιμπάν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από Γερουσιαστές που χαρακτήρισαν την ανταλλαγή αυτή «σκάνδαλο».

Οι πέντε Ταλιμπάν βρίσκονται στο Κατάρ, όπου πρέπει να μείνουν για έναν χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top