Forbes: Η Άνγκελα Μέρκελ η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη

Η Γερμανίδα Καγκελάριος άφησε πίσω της μεγάλα ονόματα όπως την Χίλαρι Κλίντον και την Μισέλ Ομπάμα

Forbes: Η Άνγκελα Μέρκελ η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη

​Πρώτη τερματίζει στην λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η πρόεδρος της FED Τζάνετ Γέλεν και την τρίτη η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα.

1310667.jpg
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ενώ την πεντάδα κλείνει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

16519-λαγκαρντ.jpg
Στην δεκάδα της λίστας είναι , η φημολογούμενη ως νέα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η 33χρονη διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ και η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM Βιρτζίνια Ρόμτι.

BCC483E6EFD4F2EDCE2E993E2A9DAADB.jpg

Ντεμπούτο στη φετινή λίστα κάνουν 18 γυναίκες. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η Τζάνετ Γέλεν, η πρέσβειρα Σαμάνθα Πάουερ, η διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Bloomberg Philanthropies Πατρίτσια Χάρις, η Λούσι Πένγκ της κινεζικής εταιρείας Alibaba και το στέλεχος της SpaceX Γκουέιν Σότγουελ.

αρχείο λήψης.jpg
Να σημειωθεί ότι από τις 100 ισχυρότερες γυναίκες οι 58 προέρχονται από τις χώρες της Βόρειας και κεντρικής Αμερικής, οι 23 από την Ασία, πέντε από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, αντίστοιχα, τέσσερις από την Ευρώπη, μια Αφρικανή και μια Ρωσίδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top