ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: «Είδα εργάτη με μια ζώνη γύρω από το λαιμό του να προσπαθεί να αυτοκτονήσει»

Ήταν η μαρτυρία ενός επιζώντα του ορυχείου

​Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία ενός από τους επιζώντες του ορυχείου στη Σόμα, ο οποίος αποκάλυψε τις σοκαριστικές σκηνές που αντίκρισε λίγο πριν βγει στην επιφάνεια.

Ο Χασάν Οζντίλ δήλωσε: «Είδα έναν εργάτη με μια ζώνη γύρω από το λαιμό του να προσπαθεί να αυτοκτονήσει. Πήγα σε έναν χώρο λίγα μέτρα πιο πάνω από το σημείο που έγινε η έκρηξη. Εκεί δεν υπήρχε οξυγόνο και έφυγα. Μερικοί από τους εργάτες που βρίσκονταν εκεί χτυπούσαν τα κεφάλια τους στους τοίχους. Οι μάσκες οξυγόνου που είχαν δε λειτουργούσαν. Κουβαλούσα αυτή τη μάσκα για τρία χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει σε τι χρησιμεύει. Οι μάσκες πρέπει να περνούν από έλεγχο κάθε έξι μήνες, αλλά κανείς ποτέ δεν τις ήλεγξε».

Ο Οζντίλ σοκαρισμένος πρόσθεσε: «Η έκρηξη έγινε περίπου 2.400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Πήγα στο ορυχείο. Έβαζαν ανθρώπους στον ιμάντα μεταφοράς. Υπήρχαν περίπου 50-60 εργάτες εκεί. Οι φίλοι μου ανέβηκαν στον ιμάντα που μετέφερε τον κόσμο και πέθαναν εκεί...».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top