Νιγηρία: Τι είπαν όσες γυναίκες κατάφεραν να δραπετεύσουν από τους απαγωγείς

Star του Χόλυγουντ ενώνουν τη φωνή τους

Νιγηρία: Τι είπαν όσες γυναίκες κατάφεραν να δραπετεύσουν από τους απαγωγείς

​Μόνο 50 από τις 300 μαθήτριες που άρπαξε από το σχολείο τους με φορτηγά η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ επέστρεψαν. Κάποιες, με το πρόσωπο καλυμμένο, μίλησαν για τον τρόμο που βίωσαν.

«Μας είπαν να μπούμε στο μεγάλο αυτοκίνητο. Ετσι σκαρφαλώσαμε στο μεγάλο αυτοκίνητο. Μετά περπατήσαμε όλη τη διαδρομή ως το δάσος. Μετά μας είπαν ότι αν ήθελαν, μπορούσαν να μας σκοτώσουν»

«Οι απαγωγείς είπαν "Αν τρέξετε θα σας σκοτώσουμε όλες"." Προτιμούσα να πεθάνω τρέχοντας. Έτσι πήδηξα ένα τοίχο και κρύφτηκα σε ένα δέντρο όλη νύχτα.»

«Μας έβγαλαν έξω και έκαψαν το σχολείο. Μας μετέφεραν με δέκα φορτηγά μέσα στο δάσος, αλλά δραπέτευσα κι άρχισα να τρέχω, να τρέχω, μέχρι που έφτασα σε ένα σπίτι.»

Οι εξτρεμιστές κρατούν τις μαθήτριες σε απροσπέλαστο κρησφύγετο στη ζούγκλα, ίσως εκτός νιγηριανών συνόρων ... 25 μέρες μετά πιθανόν έχουν πουλήσει κάποιες. Αυτό είχε πει ο αρχηγός τους, που απολαμβάνει την προβολή στα media

Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία έστειλαν πράκτορες να βοηθήσουν στον εντοπισμό των 276 μαθητριών. Το ίδιο θα κάνει και ο ΟΗΕ.

Πάντως η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα ότι η νιγηριανή κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για την επικείμενη απαγωγή αλλά δεν έδρασε.

Star του Χόλυγουντ ενώνουν τη φωνή τους

Star του Χόλυγουντ ενώνουν τη φωνή τους με τη καμπάνια "Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας". Η Αντζελίνα Ζολί μίλησε ξανά, σε πρεμιέρα στο Λονδίνο όπου πήγε με τον σύντροφό της Μπραντ Πιτ..

«Αυτοί οι άντρες νιώθουν ότι μπορούν να τη γλιτώσουν, ότι μπορούν να κακοποιούν γυναίκες με τέτοιο τρόπο, να τις πουλούν, να τις βιάζουν, να τις αρπάζουν σαν ιδιοκτησία, επειδή τόσοι πολλοί την έχουν γλιτώσει στο παρελθόν.»

Με το μήνυμα «Οι αληθινοί άντρες δεν αγοράζουν κορίτσια» στην εκστρατεία συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί: Ο Σον Πέν.. ο Αστον Κούτσερ με την πρώην σύζυγο του Ντέμι Μουρ και την Εύα Λονγκόρια δίπλα του.. ο Τζάστιν Τίμπρελέικ.. ο Τζέραρντ Μπάτλερ και Μπράντλϊ Κούπερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top