Κόλαση η Ουκρανία: Πυροβολισμοί, φωτιές, μάχες και μυρωδιά θανάτου

Σε εξέλιξη ο εμφύλιος

​Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στην Ουκρανία με το πεδίο μάχης να έχει μεταφερθεί πλέον στις πόλεις Μαριούπολη και Κονσταντίνοβκα καθώς ο ουκρανικός στρατ��ς συνεχίζει τις προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχο της ανατολικής χώρας από τους φιλορώσους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης και ρίχνουν προειδοποιητικές βολές, ενώ τα στρατεύματα έχουν περικυκλώσει ένα διοικητικό κτίριο που έχει καταληφθεί από εκατοντάδες φιλορώσους αντάρτες.

filorosoi.jpg

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και δεύτερη επέμβαση του ουκρανικού στρατού στην Κονσταντίνοβκα, επαρχία του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, το βράδυ του Σαββάτου ένοπλοι φιλορώσοι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον μονάδας του στρατού και ενός στρατολογικού γραφείου στη Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τραυματίζοντας δύο στρατιώτες από χειροβομβίδες κρότου-λάμψη και αυτόματα όπλα.

Με αίμα βάφτηκαν και οι γειτονικές πόλεις Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ καθώς η εκεί επίθεση προκάλεσε το θάνατο πέντε ουκρανών στρατιωτών. Από την πλευρά των ανταρτών, ο απολογισμός την Παρασκευή ήταν πέντε νεκροί, τρεις αντάρτες και δύο πολίτες.

thrinos.jpg

Η τραγωδία στην Οδησσό όπου 36 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μετά από επίθεση σε κτίριο των συνδικάτων, έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τις ελπίδες από την απελευθέρωση χθες των παρατηρητών του ΟΑΣΕ οι οποίοι κρατούνταν επί οκτώ ημέρες από φιλορώσους αυτονομιστές. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασαν ωστόσο την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωση των παρατηρητών, με τον τελευταίο να απευθύνει νέα έκκληση να μειωθεί η ένταση" στη χώρα.

«Είναι σημαντικό η Ρωσία να αποσύρει την υποστήριξή της στους αυτονομιστές και να βοηθήσει ώστε όσοι έχουν καταλάβει κτίρια στην ανατολική Ουκρανία να απομακρυνθούν από αυτά», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας: «Το καθεστώς του Κιέβου κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του λαού του», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, καλώντας τις ΗΠΑ «να ασκήσουν όλη την επιρροή τους για να το αναγκάσουν να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις του».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top