Οι φιλορώσοι της Ουκρανίας απορρίπτουν την συμφωνία της Γενεύης

«Δεν εγκαταλείπουμε τα κτίρια»

Οι φιλορώσοι της Ουκρανίας απορρίπτουν την συμφωνία της Γενεύης

​Αρνούνται να εγκαταλείψουν τα υπό κατάληψη κτίρια οι φιλορώσοι διαδηλωτές στο Ντονέτσκ, οι οποίοι απορρίπτουν τη συμφωνία της Γενεύης.

Ο Αλεξάντερ Γνκεζντίλοφ, εκπρόσωπος της αυτο-αποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, είπε στο BBC ότι η ομάδα του δεν θα εγκαταλείψει τα κυβερνητικά κτίρια στην πόλη, μέχρι να εγκαταλείψει η κυβέρνηση του Κιέβου το Κοινοβούλιο και την προεδρική κατοικία, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα «παράνομη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες (17-04-14) στη Γενέυη, ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία που ορίζει πως όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες πρέπει να παραδώσουν τα όπλα και οι καταληψίες αντάρτες θα πρέπει να αδειάσουν κτίρια, πλατείες και δημόσιους χώρους. Ως αντάλλαγμα, το Κίεβο παρέχει αμνηστία σε διαδηλωτές και καταληψίες, με εξαίρεση εκείνους που κατηγορούνται για σημαντικά αδικήματα.

Ωστόσο, η αδιάλλακτη στάση των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια σε τουλάχιστον εννέα πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας απειλεί τη επικίνδυνα τη συμφωνία.

Την ίδια ώρα ο Μπάρακ Ομπάμα εμφανίστηκε επιφυλακτικός και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν η Ρωσία θα τηρήσει το δικό της κομμάτι της συμφωνίας.

Από την άλλη πλευρά την ημέρα που η διπλωματική προσπάθεια βρισκόταν σε εξέλιξη στην Ελβετία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε επίδειξη δύναμης δίνοντας συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το «δικαίωμά» του να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top