ΞΑΝΑ συναγερμός στην Malaysia Airlines: ΝΕΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ εντοπίστηκαν!

«Σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στον βυθό»

ΞΑΝΑ συναγερμός στην Malaysia Airlines: ΝΕΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ εντοπίστηκαν!

Εκεί που οι ελπίδες για την ανεύρεση συντριμμιών από το εξαφανισμένο Boeing 777 είχαν αρχίσει να λιγοστεύουν, εντοπίστηκαν δυο νέα ηχητικά σήματα που ενδέχεται να προέρχονται από το μαύρο κουτί του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον, το ένα σήμα βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης και διήρκεσε 7 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο "Ocean Shield" εντόπισε δύο ηχητικά σήματα και το Σαββατοκύριακο -το ένα με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών και το άλλο περίπου 13 λεπτών.

Ο Άνγκους Χιούστον εκτίμησε ότι ερευνάται η σωστή περιοχή, ωστόσο πρέπει να αναγνωριστούν και οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Όπως διευκρίνισε, τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21, το οποίο φέρει το "Ocean Shield", να αναζητήσει πλέον στον βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Τώρα, ελπίζουμε ότι με τον εντοπισμό πολλών σημάτων θα περιοριστούμε σε μία μικρή περιοχή και αισιοδοξούμε ότι σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στον βυθό», σημείωσε 31 ημέρες μετά την εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης.

Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπεύθυνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης πόλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top