Συγκλονιστικό: Ο κροίσος που αγωνίζεται να "απελευθερώσει" εκατομμύρια εκδιδόμενες γυναίκες

Τον ευαισθητοποίησε η ιστορία της 15χρονης κόρης του

Συγκλονιστικό: Ο κροίσος που αγωνίζεται να  "απελευθερώσει" εκατομμύρια εκδιδόμενες γυναίκες

​Συγκλονίζει η ιστορία του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου 'Αντριου Φόρεστ ο οποίος έχει βάλει στόχο ζωής να "απελευθερώσει" 30 εκατομμύρια εκδιδόμενες γυναίκες κάθε ηλικίας που έχουν εμπλακεί στα δίχτυα σωματέμπορων και τις εκμεταλλεύονται.

Η ιστορία της 15χρονης κόρης του, στάθηκε η αφορμή να εγκαταλείψει το τιμόνι της μεγάλης εξορυκτικής εταιρείας που διηύθυνε με επιτυχία για σειρά ετών και να ασχοληθεί αποκλειστικά με φιλανθρωπικές πράξεις.

Η ιστορία που άλλαξε τη ζωή του δισεκατομμυριούχου, από τη Δυτική Αυστραλία, άρχισε πριν πέντε χρόνια όταν η 15χρονη τότε κόρη του, Γκρέις, πήγε να εργαστεί ως εθελόντρια σε ένα ορφανοτροφείο του Νεπάλ και διαπίστωσε ότι τα παιδάκια που βοηθούσε, τα μεγάλωναν και τα προετοίμαζαν να εργαστούν ως πόρνες.

Τότε ο Άντριου Φόρεστ δημιούργησε μια ομάδα η οποία προσπάθησε να βρει τι απέγιναν τα παιδάκια του ορφανοτροφείου. Τα περισσότερα πουλήθηκαν σε σωματέμπορους των Ινδιών, οι οποίοι στη συνέχεια τα έστειλαν σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος ο Φόρεστ ταξίδεψε αργότερα στην Ασία και συνάντησε ορισμένα από τα παιδιά αυτά και πληροφορήθηκε φρικιαστικές ιστορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Τότε ήταν που ο Αυ��τραλός μεγιστάνας αποφάσισε να βοηθήσει τα ανυπεράσπιστα και ευάλωτα αυτά παιδάκια που πέφτουν θύματα καλά οργανωμένων συμμοριών που εκμεταλλεύονται 30 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ζήτησε και τη βοήθεια του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος όταν ανέλαβε επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας μίλησε ανοιχτά κατά της παγκόσμιας αυτής ντροπής. Η πρωτοβουλία του αυτή είχε συνέχεια, αφού επικεφαλής μεγάλων θρησκειών αποφάσισαν να δράσουν από κοινού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Άντριου Φόρεστ, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο Βατικανό, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Παγκόσμιου Απελευθερωτικού Δικτύου, στο οποίο εκτός από τον ίδιο και τον πάπα Φραγκίσκο, συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας και ο Μεγάλος Ιμάμης της Αιγύπτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top