Ένας νεκρός στη Συμφερόπολη της Κριμαίας-Έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις

Eπεισόδια στις διαδηλώσεις-Στην Ουκρανία ο Γιανουκοβιτς

Ένας νεκρός στη Συμφερόπολη της Κριμαίας-Έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις

Πρώτη ανάρτηση: ​26/02/2014 17:56

Για ένα νεκρό από ασφυξία στη Συμφερόπολη της Κριμαίας, όπου διεξάγονται αντίπαλες διαδηλώσεις υποστηρικτ��ν και αντιπάλων της απόσχισης της επαρχίας από την Ουκρανία, κάνει λόγο το πρακτορείο Interfax, την ώρα που σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς βρίσκεται στην χώρα του και όχι στο Άγιο Όρος όπως είχε διαρρεύσει από τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, το θύμα έχασε τη ζωή του συνθλιβόμενο λόγω του συνωστισμού της μάζας των διαδηλωτών, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Αξιωματούχος της αστυνομίας της Κριμαίας διέψευσε τις φήμες ότι ο άτυχος άνδρας έφερε τραύματα ή σκοτώθηκε από έκρηξη.

Εντωμεταξύ, περίπου 2.000 άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο φιλοευρωπαϊκό κίνημα της πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου που ανέτρεψε τον Γιανουκόβιτς.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες φιλορώσους διαδηλωτές οι οποίοι κατήγγειλαν τους «ληστές» που άρπαξαν την εξουσία. Από τα μεγάφωνα που είχαν στήσει ακούγονταν ρωσικά τραγούδια και θρησκευτική μουσική.

Οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές κρατούσαν μια γαλάζια σημαία και επαναλάμβαναν το σύνθημα «Κάτω η συμμορία», που κυριάρχησε και στις διαδηλώσεις του Κιέβου. Απέναντί τους, οι φιλορώσοι ανταπαντούσαν ότι «η Κριμαία είναι ρωσική».

Οι ρωσικές σημαίες εμφανίστηκαν σε συγκέντρωση στη Συμφερούπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, ενώ από το δημαρχείο της Σεβαστούπολης -όπου η Μόσχα έχει ναυτική βάση- κατέβηκε η ουκρανική σημαία για να αντικατασταθεί από τη ρωσική.

Ο δήμαρχος της Σεβαστούπολης ανακοίνωσε τον σχηματισμό μονάδων αυτοάμυνας σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την πόλη από την απειλή της «φασιστών» του Κιέβου.

Η αντίδραση του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, με την οποία διατηρεί στενές σχέσεις, ώστε η χώρα να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Η Ουκρανία είναι στενός και παλαιός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ είναι ειλικρινής φίλος της Ουκρανίας» είπε ο Ράσμουσεν κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των 28 χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top