Συγκινεί η κόρη του Μαντέλα: "Μας είχε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή"

Μιλά για τις "υπέροχες ώρες" λίγο πριν πεθάνει

Συγκινεί η κόρη του Μαντέλα: "Μας είχε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή"

Συγκινητικές ή��αν οι δηλώσεις της κόρης του Νέλσον Μαντέλα στον BBC. Η Μακαζίουε Μαντέλα περιέγραψε τις «υπέροχες ώρες» λίγο πριν φύγει από τη ζωή.


«Μας είχε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα παιδιά ήταν εκεί, τα εγγόνια, η Γκράτσα ήταν εκεί. Ήμασταν όλοι γύρω του και μέχρι την τελευταία στιγμή καθόμασταν μαζί του» είπε.

«Σκέφτομαι ότι η περασμένη εβδομάδα, από την Παρασκευή μέχρι την Πέμπτη, ήταν ένα υπέροχο διάστημα, εάν μπορεί κανείς να πει ότι η διαδικασία του θανάτου είναι υπέροχη, επειδή βρισκόμασταν εκεί» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους γιατρούς που φρόντισαν τον πατέρα της.

«Έμοιαζαν με στρατιώτες που φρουρούσαν αυτή την περίοδο ενός βασιλιάς -ναι, ο πατέρας μου έχει βασιλικές ρίζες. Χωρίς να το γνωρίζουν, ακολουθούσαν τα έθιμα και την κουλτούρα μας, βρίσκονταν εκεί σιωπηλά και όταν εμείς, ως μέλη της οικογένειας, μπαίναμε (σ.σ. στο δωμάτιο του πατέρα), ζητούσαν συγγνώμη και έφευγαν, δίνοντάς μας τον χρόνο να είμαστε γύρω από το κρεβάτι του πατέρα μου. Μερικοί μόνο απέμεναν» δήλωσε.


Η ίδια δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες έλεγε στον πατέρα της κάθε μέρα ότι τον αγαπούσε και ότι θα τον έβλεπε την επόμενη ημέρα. «Και μπορεί εκείνος να άνοιγε τα μάτια του για ένα δευτερόλεπτο και ύστερα να τα έκλεινε ξανά» ανέφερε.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί εθνική επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία δεκάδων ξένων ηγετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top