Κάντε κλικ και δείτε ποια είναι η καλύτερη πόλη για σπουδές!

σύμφωνα με έρευνα ενός βρετανικού ινστιτούτου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Παρίσι αναδείχτηκε ως η καλύτερη πόλη για τους φοιτητές παγκοσμίως από το βρετανικό ινστιτούτο μελετών Quacquarelli Symonds Ltd (QS).

Η γαλλική πρωτεύουσα προηγείται του Λονδίνου, της Σιγκαπούρης, του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης και της Ζυρίχης στον κατάλογο που συνέταξε το QS, το ινστιτούτο που δημοσιεύει επίσης κάθε χρόνο μια λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Σε αυτήν τη δεύτερη λίστα, όπου κυριαρχούν τα αμερικανικά πανεπιστήμια, το Παρίσι έχει μόνο δύο σχολές μέσα στις 100 κορυφαίες, την Εκόλ Νορμάλ Σουπεριέρ (28η θέση) και το Πολυτεχνείο (41η θέση). Ωστόσο, η πόλη θεωρείται κορυφαία για σπουδές με βάση κριτήρια όπως η ποιότητα ζωής, το κόστος της εκπαίδευσης και το κύρος των πτυχίων που απονέμονται από τις σχολές της.

"Τα προσιτά δίδακτρα καθιστούν τη Γαλλία συμφέρουσα για τους ντόπιους και τους ξένους φοιτητές. Ωστόσο, αυτά που επιτρέπουν στο Παρίσι να αναδειχτεί για άλλη μια φορά καλύτερος προορισμός για τους φοιτητές είναι κυρίως η αποδοτικότητα των παρισινών σχολών, η δυνατότητα ένταξης των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας και η καλή ποιότητα ζωής", εξήγησε ο διευθυντής ερευνών του QS, Μπεν Σάουτερ.

Το βρετανικό ινστιτούτο έλαβε υπόψη του μόνο τις πόλεις με πληθυσμό άνω των 250.00 κατοίκων που διαθέτουν τουλάχιστον δύο ανώτατες σχολές.

Στην έκθεσή του το QS επισημαίνει ότι οι πτυχιούχοι των παρισινών σχολών, όπως η Σορβόννη και το Πολυτεχνείο, είναι περιζήτητοι από μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και ότι από τις σχολές αυτές έχουν αποφοιτήσει ορισμένοι από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους, επιστήμονες και μαθηματικούς του τελευταίου αιώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top