Η επιστολή Σνόουντεν στη Μέρκελ: «Ξέρω πολλά, θέλω να καταθέσω»

Συναντήθηκε στη Μόσχα υπό άκρα μυστικότητα με Γερμανό βουλευτή

Η επιστολή Σνόουντεν στη Μέρκελ: «Ξέρω πολλά, θέλω να καταθέσω»

Με τον Έντουαρντ Σ��όουντεν συναντήθηκε στη Μόσχα υπό άκρα μυστικότητα ο Γερμανός βουλευτής και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών, Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε ο οποίος παρέλαβε από τον πρώην συνεργάτη της NSA επιστολή προς την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δυο τους συνομιλούσαν για τρεις ώρες περίπου σε ξενοδοχείο της Μόσχας, όπου βρίσκεται ο Σνόουντεν μετά από το άσυλο που του παραχώρησε η κυβέρνηση Πούτιν.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν μόνο δύο δημοσιογράφοι, ο Τζον Γκετς και ο Γκέοργκ Μάσκολο.


Αν και ακόμα το περιεχόμενό της επιστολής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τον Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Deutsche Welle, η επιστολή απευθύνεται και στο γερμανικό κοινοβούλιο και την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Το σημαντικότερο θέμα της συνάντησης ήταν, κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν να δώσει κατάθεση στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας και σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

«Έδωσε να καταλάβουμε ότι γνωρίζει πολλά και ότι είναι διατεθειμένος να έλθει στη Γερμανία για να καταθέσει εφόσον η NSA και ο επικεφαλής της Κιθ Αλεξάντερ μπλοκάρουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης», επισήμανε ο Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top