«Σκάνδαλο... Ομπάμα: Αυτός ζήτησε να παρακολουθούν το κινητό της Μέρκελ»

Δείτε τι δηλώνει ειδικός στα θέματα των μυστικών υπηρεσιών

«Σκάνδαλο... Ομπάμα: Αυτός ζήτησε να παρακολουθούν το κινητό της Μέρκελ»

«Βόμβες» ��ριξε ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα μυστικών υπηρεσιών, Έριχ Σμιτ Ένμπομ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle υπογράμμισε ότι τις εντολές για τις παρακολουθήσεις τις δίνει ο… Ομπάμα και ότι η γερμανική κυβέρνηση πάντα γνώριζε για τις παρακολουθήσεις.

«Οι Γερμανοί ειδικοί πληροφορικής συμφωνούν ότι δεν μπορείς να αμυνθείς στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η αμερικανική Υπηρεσία Εθνική Ασφαλείας NSA. Αν οι άνθρωποί της αποφασίσουν να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία κάποιου τότε θα το πετύχουν. Ας σημειωθεί ότι η εντολή για τη δράση τους έρχεται από τον Λευκό Οίκο. Ο αμερικανός πρόεδρος ορίζει τους στόχους των μυστικών υπηρεσιών. Συνεπώς δεν έχουν να κάνουμε με ένα σκάνδαλο NSA, αλλά με ένα σκάνδαλο Ομπάμα», είπε συγκεκριμένα προκαλώντας νέα «κρίση» στην σχέση Μέρκελ – Ομπάμα.

Ο κ. Σμιτ-Ένμπομ προτείνει μάλιστα να αξιοποιήσει η Ευρώπη την συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου για να πιέσουν την Ουάσιγκτον, ενώ αποκάλυψε ότι «η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πάντα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν το έθεσε όμως ως θέμα. Μόνο υπό την πίεση των αποκαλύψεων του Εντουαρντ Σνόουντεν άρχισε να αλλάζει στάση. Οι πολιτικοί προσπάθησαν να βάλουν στην άκρη το θέμα, ίσως για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στο παρασκήνιο. Όμως με τις πρόσφατες αποκαλύψεις και την υπόθεση του κινητού της Α. Μέρκελ η υπόθεση αποκτά διαφορετικό πολιτικό βάρος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top