Ομπάμα:«Χαοτική και καταστροφική μια στάση πληρωμών»

Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των ΗΠΑ ζητάει ο Ρεν

Ομπάμα:«Χαοτική και καταστροφική μια στάση πληρωμών»

Για κίνδυνο εισόδου σε βαθιά ύφεση σε περίπτωση στάσης πληρωμών προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε διάγγελμα που εξήγγειλε από τον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών «χαοτική» και «καταστροφική», ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιου είδους «κατασκευασμένες» κρίσεις που επαναλαμβάνονται κάθε λίγους μήνες.

«Μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ θα είναι δραματικά χειρότερη από τη μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους», πρόσθεσε ακόμα.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν διαπραγματεύεται τον προϋπολογισμό και το όριο του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τον εκβιασμό παράμετρο της δημοκρατίας μας. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους διαδόχους μου».

Ρεν: Έκκληση στις ΗΠΑ για λύση

Εν τω μεταξύ, έκκληση στις ΗΠΑ να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να τερματιστεί η μερική παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ζήτησε ο Όλι Ρεν προειδοποιώντας παράλληλα ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

«Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για την κατάσταση, αν παραταθεί. Κάθε μέρα που χάνεται έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top