Μαλάλα: "Θέλω να γίνω πολιτικός για να αλλάξω το μέλλον της χώρας μου"

Την Παρασκευή απονέμενται το Νόμπελ Ειρήνης - Θα το κερδίσει;

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η διάσημη πλέον ακτιβίστρια, Μαλάλα Γιουσαφζάι, γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας, την οποία είχαν οργανώσει εναντίον της οι ταλιμπάν και οι συμμαθητές της στο Πακιστάν ελπίζουν να κερδίσει φέτος το νόμπελ Ειρήνης.

Η ίδια μιλώντας στο BBC εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει πολιτικός στην γενέτειρά της, την Μινγκόρα, για να βοηθήσει να αλλάξει το μέλλον της χώρας της.

Θα γίνω μια γυναίκα πολιτικός αργότερα. Θέλω να αλλάξω το μέλλον της χώρας μου και να κάνω την εκπαίδευση υποχρεωτική, είπε η 16χρονη σήμερα έφηβη.

«Ελπίζω ότι θα έρθει η ημέρα που οι Πακιστανές θα είναι ελεύθερες, θα έχουν δικαιώματα, θα υπάρχει ειρήνη και κάθε κορίτσι και κάθε αγόρι θα πηγαίνει στο σχολείο», πρόσθεσε.

Η Μαλάλα παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι ιδιαίτερα ώριμη και στις δημόσιες παρεμβάσεις της καλεί τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών να προχωρήσουν σε διάλογο με τους ταλιμπάν.

«Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για την διευθέτηση των προβλημάτων και για να ηττηθεί ο πόλεμος. Και ο καλύτερος τρόπος καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ απλός: η εκπαίδευση της επόμενης γενιάς», δήλωσε στο BBC.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top