Ακόμη 84 νεκροί εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα

Στους 195 ανέβηκε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων

Πρώτη ανάρτηση: 06/10/2013 20:52

Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η τραγωδία με τους μετανάστες στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, καθώς ο αριθμός των θυμάτων συνεχίζει να ανεβαίνει.

Ήδη εντοπίστηκαν άλλοι 84 νεκροί στα ανοικτά της Λαμπεντούζα που ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων του ναυαγίου στα 195.

Η ανησυχία είναι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ, καθώς οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 200 αυτή την ώρα και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες εκμηδενίζεται όσο περνά η ώρα.

Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανασύρουν ολόκληρο το πλεούμενο από τον βυθό της θάλασσας, καθώς ενδέχεται να βρίσκονται σε αυτό περισσότερα και από εκατό πτώματα.

Το νησί Λαμπεντούζα επισκέφθηκε σήμερα η Ιταλίδα υπουργός για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ, η οποία δήλωσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί μετανάστευσης και να καταργηθεί, ειδικότερα, το αδίκημα της λαθρομετανάστευσης. Ελπίζω, η τραγωδία αυτή να μπορέσει να μάς κάνει να προβληματισθούμε σοβαρά σχετικά με τα σύνορα και την θάλασσά μας, και να ζητήσουμε, ιδίως, από την Ευρώπη να μην μας αφήσει άλλο μόνους, στην αντιμετώπιση αυτού του δράματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top