Θρίαμβος Μέρκελ στην Βαυαρία ενόψει των εθνικών εκλογών

Επικράτησαν με απόλυτη πλειοψηφία οι συντηρητικοί

Όλα δείχνουν πως η Άνγκελα Μέκελ θα κερδίσει και Τρίτη θητ��ία και τρίτη θητεία ως επικεφαλής της κυβέρνησης μετά το θρίαμβό της στη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή της Γερμανίας, τη Βαυαρία.

Η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση ( CSU ), της Βαυαρίας αδελφή παράταξη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ( CDU ) της καγκελαρίου, κατάλαβε το 48,8 % των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα αποτελέσματα στις 73 από τις 90 επαρχίες της περιοχής.

Αν η αδυναμία του FDP επιβεβαιωθεί και κατά τη διάρκεια των ομοσπονδιακών εκλογών την επόμενη Κυριακή, πιθανώς έως βέβαιο, θα αναγκάσει την καγκελάριο Μέρκελ να αναζητήσει νέο εταίρο του συνασπισμού που θα μπορούσε να είναι ο βασικός της αντίπαλος το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση ( CSU ) , της Βαυαρίας αδελφή παράταξη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ( CDU ) της καγκελαρίου, κατάλαβε το 48,8 % των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές , σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα αποτελέσματα στις 73 από τις 90 επαρχίες της περιοχής.

Κάντε κλικ και δείτε το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλογλου στην εκπομπή "Live U"...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top