Ομπάμα: η Συρία δεν θα γίνει ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν

Διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε παρατεταμένο πόλεμο

Ομπάμα: η Συρία δεν  θα γίνει ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν

«Αυτό δε θα είναι ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία, κατά την εβδομαδιαία ραδιοφωνική και διαδικτυακή παρέμβασή του.

«Γνωρίζω ότι ο αμερικανικός λαός έχει κουραστεί ύστερα από μια δεκαετία πολέμων, παρόλο που ο πόλεμος στο Ιράκ έχει τελειώσει και στο Αφγανιστάν τελειώνει. Για το λόγο αυτό δεν θέλουμε εμπλοκή των στρατευμάτων μας στον πόλεμο κάποιου άλλου» τόνισε επίσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η χώρα του πρέπει να κάνει χρήση περιορισμένης στρατιωτικής ισχύος στη Συρία για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα. «Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε εικόνες σαν κι αυτές που είδαμε στη Συρία» ανέφερε ο Ομπάμα.

«Οποιαδήποτε ενέργεια στην οποία θα προβούμε, θα είναι περιορισμένη χρονικά και επιχειρησιακά και θα έχει ως στόχο ν' αποτρέψει την κυβέρνηση Άσαντ να κάνει χρήση χημικών εναντίον του λαού της και επίσης να μειώσει την ικανότητά της να το πράξει», διαβεβαίωσε εκ νέου ο αμερικανός πρόεδρος.

Ενδεικτική των προθέσεων των ΗΠΑ ήταν η πρώτη ομιλία της Σαμάνθα Πάουερ ως νέας πρεσβευτή των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. «Κάποιοι ρώτησαν γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μη στρατιωτικά μέσα για την επίτευξη του ίδιου στόχου. Η απάντησή μου σε αυτό το ερώτημα είναι ότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές» υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top