Β. Πούτιν: «Παντελής ηλιθιότητα οι ισχυρισμοί για χρήση χημικών στην Συρία»

Για πρώτη φορά μιλάει δημόσια για το θέμα ο Ρώσος πρόεδρος

Β. Πούτιν: «Παντελής ηλιθιότητα οι ισχυρισμοί για χρήση χημικών στην Συρία»

Δημοσίως για πρώτη φορά για την υπόθεση της Συρίας μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε τους ισχυρούς περί χημικών όπλων… «παντελή ηλιθιότητα».

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ, όπου βρίσκεται είπε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να αποδείξουν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και να παρουσιάσουν αυτές τις αποδείξεις στους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

«Οι ισχυρισμοί ότι τέτοιες αποδείξεις υπάρχουν, αλλά είναι απόρρητες και δεν μπορούν να τις δείξουν σε κανέναν, δεν αντέχουν στην κριτική, είναι απλώς έλλειψη σεβασμού προς τους εταίρους τους», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Πούτιν «θύμισε» στον Αμερικανό ομόλογό του πώς είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και τον κάλεσε να σκεφτεί τα μελλοντικά θύματα της Συρίας.

Αν συνομιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο θα τον ρωτούσε «τί συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες, πόσες φορές οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν την πρωτοβουλία των ενόπλων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Και μήπως αυτό έλυσε έστω ένα πρόβλημα; Αφγανιστάν, Ιράκ, εκεί δεν υπάρχει ουδεμία ειρήνευση, ούτε οποιαδήποτε δημοκρατία, την οποία επεδίωκαν οι εταίροι μας, δεν υπάρχει καν στοιχειώδης πολιτική ειρήνη και ισορροπία».

«Η Ρωσία καλεί να σκεφτούν καλά πριν ληφθεί απόφαση για επιχείρηση στη Συρία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» μια τέτοια απόφαση εάν τελικά ληφθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top