Τα δυο τελευταία τηλεφωνήματα του Νίξον πριν τον ρίξει το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ

Ρίγκαν και Μπους στο πλευρό του- Στο φως άγνωστες συνομιλίες

Τα δυο τελευταία τηλεφωνήματα του Νίξον πριν τον ρίξει το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ

Tο φως της δημοσιότητας είδαν τα δύο τελευταία τηλεφωνήματα που έλαβε ο Ρίτσαρντ Νίξον την 30ή Απριλίου, την ημέρα της ομιλίας του κατά την οποία αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις μυστικές παρακολουθήσεις των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος στο Γουότεγκεϊτ, την ώρα που στελέχη του Λευκού Οίκου παραιτούνταν ή απομακρύνονταν, ενώ η επιτροπή της Γερουσίας συνέχιζε πυρετωδώς τη διερεύνηση του σκανδάλου που θα οδηγούσε στην παραίτησή του.

Οι καταγραφές καλύπτουν την περίοδο από τις 9 Απριλίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου 1973, η οποία χαρακτηρίσθηκε από το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, τις εξελίξεις του σκανδάλου Γουότεργκέϊτ, την σινο-αμερικανική προσέγγιση και την ύφεση στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σοβιετική Ενωση.

Εκείνη την ημέρα, στις 30 Απριλίου, δύο μελλοντικοί πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Ρόναλντ Ρίγκαν και ο Τζορτζ Μπους τηλεφώνησαν στον Νίξον για να τού εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Ο Ρίγκαν, τότε κυβερνήτης της Καλιφόρνια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομιλία του Νίξον: «Ηταν η σωστή». «Μπορείς να υπολογίζεις σε μας. Εμείς εδώ σε στηρίζουμε και θέλω να ξέρεις ότι προσευχόμαστε για σένα», τον καθησύχασε ο Ρόναλντ Ρίγκαν. Το ίδιο απόγευμα ο Τζορτζ Μπους, τότε πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής, τον διαβεβαίωνε ότι παρακολούθησε την ομιλία του «με μεγάλη υπερηφάνεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top