Εντάλματα σύλληψης μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς έκλεισε ο στρατός

Εντάλματα σύλληψης μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Στη σύλληψη μελών του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) της Μουσουλμανικής Αδε��φότητας, καθώς και ηγετών του κινήματος, προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο επικεφαλής του FJP, Σαάντ Ελ-Κατατνί, συνελήφθη μαζί με έναν από τους αναπληρωτές επικεφαλής της Αδελφότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 300 στελέχη της Αδελφότητας ενώ το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ΜΕΝΑ, ανέφερε ότι οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τη σύλληψη «μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι κατηγορούνται για υποκίνηση βίας και διατάραξη της ειρήνης και της γενικής ασφάλειας».

Εν τω μεταξύ οι καθοδηγούμενες από τον αιγυπτιακό στρατό αρχές προέβησαν στο κλείσιμο τριών τηλεοπτικών σταθμών που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την παράταξη στην οποία ανήκει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μόρσι, γεγονός που εγείρει ανησυχίες στη δημοσιογραφική κοινότητα.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές οι αναφορές πως οι αρχές αποκόπτουν την τηλεοπτική κάλυψη, βασιζόμενες στην πολιτική προοπτική», δήλωσε στο Reuters από τη Νέα Υόρκη, ο Σερίφ Μανσούρ της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top