Αυτός είναι ο βετεράνος στρατιωτικός που δολοφονήθηκε σε δρόμο του Λονδίνου!

Είχε ένα γιο δυο ετών

Αυτός είναι ο βετεράνος στρατιωτικός που δολοφονήθηκε σε δρόμο του Λονδίνου!

Ο Λι Ρίγκμπι, 25 ετών, βετεράνος του Αφγανιστάν, ήταν ο στρατιωτικός που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας από δύο άνδρες την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Οπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, υπηρετούσε στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Πεζικού και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν.

Ο Ρίγκμπι, ήταν από το Μάντσεστερ και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, τη Γερμανία και την Κύπρο.Τους τελευταίους μήνες βάση του ήταν το Λονδίνο, όπου εργαζόταν στο στρατολογικό γραφείο. Είχε ένα γιο δύο ετών.

Την ώρα της επίθεσης ο Ρίγκμπι δεν φορούσε στολή, φορούσε όμως ένα μπλουζάκι που έγραφε «Βοήθεια για τους ήρωες», μιας οργάνωσης που ενισχύει τους βετεράνους των πρόσφατων πολέμων.

Σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση, ένας από τους δράστες, μάλλον ο Αντελομπάτζο, κρατώντας ματωμένα μαχαίρια στα χέρια του, κάλεσε τους περαστικούς να τον καταγράψουν σε βίντεο. «Δεν θα είστε ποτέ ασφαλείς» έλεγε και μιλούσε για εκδίκηση με αφορμή δολοφονίες από βρετανούς στρατιώτες.

«Ο μόνος λόγος που σκοτώσαμε αυτόν τον άνδρα σήμερα είναι επειδή μουσουλμάνοι σκοτώνονται καθημερινά από Βρετανούς στρατιώτες. Και αυτός ο Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά το ''οφθαλμός αντί οφθαλμού, οδούς αντί οδόντος''», δήλωσε στην κάμερα ο έγχρωμος άνδρας.

«Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμούμε μέχρι να μας αφήσετε ήσυχους. Οταν ρίχνεις μια βόμβα τι νομίζεις, ότι αυτή χτυπάει μόνον έναν άνθρωπο ή ότι εξολοθρεύει μια ολόκληρη οικογένεια; Αυτή είναι η αλήθεια» πρόσθεσε.

Το βίντεο αυτό εγείρει δύσκολα ερωτήματα ηθικής για τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτικής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου Άιβορ Γκάμπερ.

«Ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε τον άνδρα αυτόν για να κάνει ένα δικού του είδους 'βίντεο αυτοκτονίας'. Αν αυτό προερχόταν από την Αλ Κάιντα δεν υπήρχε περίπτωση να το μεταδώσουν τα δίκτυα ενημέρωσης», δήλωσε ο Γκάμπερ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top