Βάζει πωλητήριο στο γιοτ του ο Χουάν Κάρλος

Το "Fortuna" χρειάζεται μόνο για το γέμισμα της δεξαμενής 20,000 ευρώ!

Ο βασιλιάς της Ισπανίας αποφάσισε να πουλήσει το υπερπολυτελές γιοτ του, το κόστος συντήρησης του οποίου δεν είναι πλέον συμβατό με την λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα από την κρίση.

«Ο βασιλιάς έλαβε την απόφαση να γίνουν όλες oι ενέργειες για την εκχώρηση στις υπηρεσίες της Εθνικής Κληρονομιάς του γιοτ "Fortuna", η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ» , ανακοίνωσε ο βασιλικός οίκος.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο για να γεμίσει η δεξαμενή του πλοίου του Χουάν Κάρλος, είναι αναγκαία 20.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κληρονομιάς, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία του μονάρχη, πρέπει να εγκρίνει την πώληση της «Fortuna» στην ισπανική κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει αν θα το κρατήσει ή θα το πουλήσει.

Το «Fortuna», μήκους 41,5 μέτρων, προσφέρθηκε στο βασιλιά το 2000 από μια ομάδα επιχειρηματιών, μέσω του Ιδρύματος για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό των Βαλεαρίδων Νήσων, για να εξασφαλιστεί ότι θα περάσει τις διακοπές του στα νησιά, και ως εκ τούτου την προώθηση της τουριστικής εικόνας των νησιών αυτών.

Ο 75χρονος Χουάν Κάρλος χρησιμοποιεί ελάχιστα το γιοτ με τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2012. Η δημοτικότητα του βασιλιά πέφτει κατακόρυφα λόγω των πολλών σκανδάλων, όπως μια υπόθεση διαφθοράς με τη συμμετοχή του γαμπρού του Ινάκι Ουνταγκαρίν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top