Η ανεργία «όπλισε» τον δράστη της επίθεσης στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη

«Δεν είναι παράφρονας» δηλώνει ο αδελφός του

«Άνεργος και όχι παράφρονας» δηλώνει για τον 49χρονο δράστη της επίθεσης στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη ο αδερφός του, διαψεύδοντας έτσι τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Ο 49χρονος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο και ενώ σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, ορκιζόταν στο προεδρικό μέγαρο ο νέος πρωθυπουργός της χώρας. Από την επίθεση τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, αλλά και μία έγκυος που περνούσε εκείνη την ώρα μπροστά από το κτίριο.

Ο δράστης ονομάζεται Λουίτζι Πρεΐτι, κατάγεται απο την Καλαβρία και ζει μόνιμα σε περιοχή κοντά στο Τορίνο.

«Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα ��ννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο αδερφός του Αρκλάντζελο Πρεΐτι. «Όλη η οικογένειά μου τώρα, έχει βυθιστεί σε απελπισία. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό του, ο Λουίτζι είχε γυρίσει στην Καλαβρία, στο Ροζάρνο, για να ζήσει με τους γονείς μας. Είχαμε αρκετό καιρό, όμως, να μιλήσουμε», δήλωσε ο αδερφός του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 49χρονος φώναξε προς τους αστυνομικούς πριν ανοίξει πυρ: «Τι περιμένετε, πυροβολήστε με».

Ο Πρεΐτι, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδέχεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σίγουρα το κλίμα των τελευταίων μηνών δε βοήθησε» δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης.

​​​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top