Το βιβλίο που περιγράφει τη Μέρκελ: Είναι «σχεδόν φυσιολογική», λέει συχνά τη λέξη «σκ@τά»!

«Άνγκελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας» ο τίτλος του

Το βιβλίο που περιγράφει τη Μέρκελ: Είναι «σχεδόν φυσιολογική», λέει συχνά τη λέξη «σκ@τά»!

Με τον πομπώδη τίτλο «Άνγκελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας» κυκλοφόρησε το βιβλίο για την καγκελάριο της Γερμανίας από τον Νικολάους Μπλόμε, αναπληρωτή διευθυντή σύνταξης της Bild.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει την καγκελάριο ως μια «σχεδόν φυσιολογική γυναίκα» που αγαπάει τα λουλούδια, μαγειρεύει, σερβίρει η ίδια κάθε πρωί τον καφέ του συζύγου της και καλλιεργεί πατάτες στο εξοχικό της!

Σύμφωνα με το βιβλίο, η Μέρκελ δείχνει μια προτίμηση στα φρούτα και αποφεύγει τα τυριά, ενώ φοβάται τις καταιγίδες και τα σκυλιά. Φυσικά, αναφέρεται και στη (γνωστή) αγάπη της για το ποδόσφαιρο.

Αν και ο συγγραφέας επικρίνει την Μέρκελ για την επιμονή της στην πολιτική της ως «μοναδική επιλογή», τη χαρακτηρίζει ως την καγκελάριο «που μπορεί να διαχειριστεί την κρίση» και τονίζει ότι δεν είναι «πεινασμένη για εξουσία οπορτουνίστρια», όπως την περιγράφου�� πολλοί.

Σύμφωνα με τον Μπλόμε, ο μεγάλος στόχος της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν να διατηρήσει τη συνοχή της ευρωζώνης, ενώ -όπως εκτιμά ο αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της Bild- «κατόρθωσε να καθοδηγήσει την χώρα της στην σοβαρότερη κρίση της».

Η Γερμανίδα καγκελάριος κοιμάται μόλις 4 με 5 ώρες την ημέρα αλλά τα σαββατοκύριακα χτυπάει μέχρι και… δεκάωρο, ενώ αν και είναι γνωστή για το αυστηρό και ανέκφραστο ύφος της, συχνά μιμείται συνεργάτες της αλλά και ξένους ηγέτες! Όταν εκνευριστεί, πάντως, σύμφωνα με το συγγραφέα, λέει συνεχώς τη λέξη «σκ@τά»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top