Καλύτερος επενδυτής ο χιμπατζής από τον…. άνθρωπο!

Αυτό έδειξε μελέτη πανεπιστημίου στο Λονδίνο

Καλύτερος επενδυτής ο χιμπατζής από τον…. άνθρωπο!

​Μελέτη του Cass Business School του Λονδίνου, υποστηρίζει ότι ένας χιμπατζής, μπορεί να επενδύε�� πιο αποτελεσματικά από έναν άνθρωπο!

«Κάναμε μια προσομοίωση με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής που συνίστατο στο να επιλεγεί (από ένα πρόγραμμα υπολογιστή) με τυχαίο τρόπο ένα δείγμα 1.000 μετοχών, κάτι που ισοδυναμεί με μια διαδικασία εκτίμησης των ικανοτήτων ενός χιμπατζή να επενδύει στην αγορά», εξηγεί σε μια ανακοίνωση για την μελέτη αυτή ο Άντριου Κλερ, ένας από τους συντάκτες της.

Στην μελέτη, που βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από μήνα σε μήνα και αφορούν την περίοδο από το 1968 έως και το 2011, επαναλήφθηκε η τυχαία διαδικασία επιλογής δέκα εκατομμύρια φορές για καθένα από τα 43 αυτά έτη, διευκρίνισε ο κ. Κλερ. Το συμπέρασμα ήταν ότι «σχεδόν όλοι οι 10 εκατομμύρια χιμπατζήδες-διαχειριστές κεφαλαίων είχαν επιδόσεις ποιοτικώς καλύτερες σε σύγκριση με τους σταθμισμένους δείκτες της χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης, που χρησιμοποιούνται από πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top