Αφγανιστάν: Ελεύθερος και δεύτερος Γάλλος όμηρος

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι απαγωγές στην χώρα

Αφγανιστάν: Ελεύθερος και δεύτερος Γάλλος όμηρος

​Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση του Πιερ Μποργκί, πρώην εργαζομένου ανθρωπιστικής οργάνωσης και φω��ογράφου, ο οποίος κρατείτο τέσσερις μήνες σε μυστικό κρησφύγετο, το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος κι ένας δεύτερος Γάλλος που είχε απαχθεί στο Αφγανιστάν.

«Δύο από τους συμπατριώτες μας που είχαν απαχθεί στο Αφγανιστάν έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Εκφράζουμε την χαρά μας για την απελευθέρωσή τους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο ίδιος πάντως δεν προσδιόρισε εάν η δεύτερη αυτή απελευθέρωση συνδέεται με την προηγούμενη, όπως υποστηρίζουν άλλες πηγές. Ο δεύτερος όμηρος που αφέθηκε είναι υπάλληλος της Γαλλικής ΜΚΟ Acted κι είχε απαχθεί στις 27 Ιανουαρίου, ενώ μετέβαινε οδικώς στην εργασία του στο κέντρο της Καμπούλ.

Τέσσερις ένοπλοι είχαν σταματήσει το όχημα της Acted, απείλησαν τον οδηγό του προτού απαγάγουν τον έναν εκ των δύο ξένων που επέβαιναν σε αυτό

Η απαγωγή είχε ανησυχήσει την κοινότητα των ξένων στην Καμπούλ, αφού έλαβε μέρος σε μία ήρεμη γειτονιά της πρωτεύουσας, στην οποία έχουν την έδρα τους πολλές ΜΚΟ, αλλά και τις κατοικίες τους οι υπάλληλοί τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top