«Δεν παραιτούμαι» διαμηνύει ο πρόεδρος της Ιταλίας Ναπολιτάνο

Συνεχίζει τις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

«Δεν παραιτούμαι» διαμηνύει ο πρόεδρος της Ιταλίας Ναπολιτάνο
Θα παραμείνει πρόεδρος της Ιταλίας ανακοίνωσε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, διαψέυδοντας τις φήμες παραίτησής του, μετά και τη χθεσινή επιστροφή της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Ο Ναπολιτάνο πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις τις προσπάθειές του για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί πάντως διαρροές από το προεδρικό μέγαρο ότι εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης, προκειμένου είτε ο διάδοχός του να προσπαθήσει για ένα βιώσιμό κυβερνητικό σχήμα είτε να οδηγηθεί η χώρα σε νέες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες ερμηνεύονται τώρα σαν μοχλός πίεσης προς τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Δεν κρύβω στους Ιταλούς ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά έχω, παράλληλα, εμπιστοσύνη ότι μπορεί να βρεθεί λύση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας.
Ο Ναπολιτάνο ανέφερε ότι θα ζητήσει από δύο επιτροπές να διαμορφώσουν προτάσεις θεσμικού και οικονομικού περιεχομένου που θα είναι χρήσιμες και στον διάδοχό του, ενώ για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στο σχηματισμό κυβέρνησης.

«Θα καταβάλω προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου» τόνισε.

Η θητεία του 87χρονου προέδρου της Ιταλίας λήγει στις 15 Μαΐου, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να επανεκλεγεί.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός παραμένει ο Μάριο Μόντι, για όσο διάστημα συνεχίζονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top