Κατηγορίες στον Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ

Ερωτηματικά και προσφυγές

Κατηγορίες στον Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ

​Κατηγορίες για κατάχρηση αποδόθηκαν στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, για την υπόθεση Μπετανκούρ, σύμφωνα με τον δικ��γόρο του Τιερί Χερτσόγκ. Η πλευρά Σαρκοζί θα ασκήσει άμεσα προσφυγή κατά της απόφασης αυτής.

Το δικαστήριο του Μπορντό προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα χρήματα της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας και κληρονόμου του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, Λιλιάν Μπεντακούρ, χρησίμευσαν για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις προς την εταιρεία της. Να σημειωθεί ότι η Μπετανκούρ πάσχει από άνοια και η κατάσταση της υγείας της είναι βεβαρυμμένη.

Την υπόθεση «άνοιξε» η πρώην λογίστρια της οικογένειας Μπετανκούρ που είχε δηλώσει στην αστυνομία τον Ιούλιο του 2010 ότι ο πρώην διαχειριστής της περιουσίας της Μπετανκούρ, είχε ζητήσει 150.000 ευρώ στις αρχές του 2007, για να τα δώσει στον Ερίκ Βερτ, ταμία του κόμματος UMP του Σαρκοζί, για την προεκλογική εκστρατεία.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Σαρκοζί είχε αρνηθεί, κατά την κατάθεσή του στους δικαστές, ότι έλαβε χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία από την Μπετανκούρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top