Ναπολιτάνο: «Η Ιταλία δεν θα μολύνει κανέναν»-Βάζει στη θέση τους Σόιμπλε και Στάινμπουργκ

Η σκληρή απάντηση του Μπερσάνι στον Γκρίλο

Ναπολιτάνο: «Η Ιταλία δεν θα μολύνει κανέναν»-Βάζει στη θέση τους Σόιμπλε και Στάινμπουργκ
Το δικό του μήνυμα για τις εξελίξεις στην Ιταλία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, μάλιστα από το Βερολίνο.

«Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή πώς μπορεί να επισπευσθεί η διαδικασία για τη νέα κυβέρνηση. Αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ιταλία δεν είναι ακυβέρνητη. Υπάρχει κυβέρνηση (και θα υπάρχει) μέχρι να ορκιστεί η νέα. Η Ιταλία δεν δημιουργεί κίνδυνο μετάδοσης για κανέναν» τόνισε, απαντώντας στα όσα είχε πει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε.

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας βρίσκεται στη Γερμανία από την Τρίτη.

Στο Βερολίνο συναντάται με την Ανγκελα Μέρκελ, ενώ έχει ήδη ακυρώσει συνάντηση με τον επικεφαλής υποψήφιο της γερμανικής αντιπολίτευσης, τον Σοσιαλδημοκράτη Στάινμπρουκ, ως αντίδραση στους χαρακτηρισμούς για τον Μπερλουσκόνι και τον Γκρίλο (τους οποίους είχε αποκαλέσει «κλόουν»).

«Εμείς δείχνουμε σεβασμό και φυσικά απαιτούμε σεβασμό για τη χώρα μας» τόνισε ο Ναπολιτάνο.

Παραδέχθηκε ότι «μπορεί κανείς να σκέφτεται ό,τι θέλει», αλλά διευκρίνισε ότι «όταν μιλάει κανείς για ορισμένα πράγματα που αφορούν μια φίλη χώρα και το αποτέλεσμα των εκλογών, τότε θα πρέπει να είναι πραγματικά πολύ ισορροπημένος στην επιλογή των λέξεων».

Εν τω μεταξύ ο Στάινμπρουκ μετά το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε με τις δηλώσεις του τηλεφώνησε στον Ναπολιτάνο για να δώσει εξηγήσεις.

«Κατανοώ την οπτική γωνία του Ιταλού Προέδρου ο οποίος λέει εκ της θέσεώς του ως ουδέτερος και υπεύθυνος για την Ιταλία ότι αυτός ήταν ένας ισχυρισμός και ότι δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι τον υιοθετεί» είπε σε δηλώσεις του ο Στάινμπρουκ.

Απάντηση Μπερσάνι σε Γκρίλλο

Μετά τις δηλώσεις του Γκρίλλο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Μπερσάνι τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «έναν νεκρό που μιλά», ο Μπερσάνι απάντησε μέσω Twitter ότι «Αυτά που έχει να μου πει ο Γκρίλο, περιλαμβανομένων των προσβολών, θέλω να τα ακούσω στο Κοινοβούλιο. Και εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.» Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top