ΔΕΙΤΕ σε ποια χώρα τα μωρά που θα γεννηθούν φέτος θα είναι πιο ευτυχισμένα

Σίγουρα, πάνως, ΟΧΙ στην Ελλάδα!!!

ΔΕΙΤΕ σε ποια χώρα τα μωρά που θα γεννηθούν φέτος θα είναι πιο ευτυχισμένα

Έρευνα του «Economist» έδειξε ποιες χώρες παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες σε όσα μωρά γεννηθούν φέτος σε αυτές. Καλά το σκεφτήκατε… Δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Ελβετία! Τυχαίο; Δε νομίζω…

Οι χώρες που ακολουθούν - σε σύνολο 80 χωρών - είναι η Αυστραλία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία, η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, η Ολλανδία, ο Καναδάς και το Χονγκ Κονγκ. Αν θέλετε να φύγετε και… να πάτε αλλού για να κάνετε οικογένεια, αυτές είναι οι χώρες που τα παιδιά σας σίγουρα θα έχουν καλύτερη τύχη!

Αντίθετα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση, επτά θέσεις χαμηλότερα από την αντίστοιχη κατάταξη του 1988 που συμπεριελάμβανε συνολικά 50 χώρες. Από το κακό στο χειρό��ερο δηλαδή…!

Πάντως, οι χειρότερες χώρες είναι η Ουκρανία, η Κένυα και τελευταία η Νιγηρία.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της νέας μελέτης, στόχος ήταν να διαπιστώσουν ποια χώρα παρέχει τις καλύτερες συνθήκες για μία υγιή, ασφαλή και ευημερούσα ζωή τα επόμενα χρόνια, κάνοντας προβολή στο 2030, όταν τα παιδιά που θα γεννηθούν το 2013 θα ζουν τότε την εφηβεία τους. Γι' αυτό και εξέτασαν 11 παράγοντες, μεταξύ αυτών η υγεία, η εγκληματικότητα, το κλίμα, η εμπιστοσύνη στους δημόσιους φορείς, το κατά κεφαλήν εισόδημα. Μάλιστα, κάποιοι από τους παράγοντες που έλαβαν υπόψη τους είναι καθορισμένοι και δεν αλλάζουν, όπως η γεωγραφία, άλλοι πάλι αλλάζουν με πολύ αργούς ρυθμούς, όπως οι δημογραφικοί δείκτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top