Το παλάτι του Μπάκιγχαμ θύμα του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας;

Διευρύνεται το σκάνδαλο: εντοπίστηκε και επικίνδυνη ουσία

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ θύμα του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας;
Θύμα του διατροφικού σκανδάλου, μαζί με μεγάλο αριθμό «κοινών θνητών» (που κατανάλωσαν εν αγνοία τους κρέας αλόγου) ενδέχεται να έπεσε και το παλάτι του Μπάκιγχαμ στη Μεγάλη Βρετανία!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, αυτό θα μπορούσε να συμβεί, από τη στιγμή που σε γεύματα της μεγαλύτερης εταιρείας κέτερινγκ της Αγγλίας, η οποία τροφοδοτεί τον βρετανικό στρατό (και τους άνδρες που υπηρετούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ) αλλά και μεγάλα event (όπως οι ιπποδρομίες του Άσκοτ), εντοπίστηκαν ίχνη κρέατος αλόγου σε γεύματα με βοδινό.

Το σκάνδαλο που συγκλονίζει Αγγλία και Γαλλία φαίνεται να διευρύνεται μετά την αποκάλυψη ότι τρεις από τις έξι σορούς αλόγων που είχαν σταλεί από τη Βρετανία στη Γαλλία και που περιείχαν ίχνη φενυλοβουταζόνης έχουν καταλήξει στην αγορά κρέατος και «πιθανότατα» έχουν εισέλθει στην διατροφική αλυσσίδα, όπως υποστήριξε σήμερα τογαλλικό υπουργείο Γεωργίας.

Ο βρετανικός συναγερμός σήμανε εξαιρετικά αργά και αυτές οι σοροί, που έφθασανστην χώρα τον Ιανουάριο, «έχουν μετατραπεί» σε διατροφικά προϊόντα, επεσήμανεεκπρόσωπος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα προϊόντα αυτά που μπορούσαν να αποσυρθούν έχουν όντως απομακρυνθεί από τα ράφια, όμως αρκετά άλλα πιθανότατα έχουν καταναλωθεί ήδη, πρόσθεσε η ίδια πηγή, υποστηρίζοντας πως «οι κίνδυνοι» από την κατανάλωσή τους «είναι ελάχιστοι για την ανθρώπινη υγεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top