Την ευλογία σου Πάπα! 150.000 πιστοί «βούλιαξαν» το Βατικανό

Ομιλία όλο νοήματα από τον Βενέδικτο!

​Περισσότεροι από 150.000 πιστοί «πλημμύρησαν» την πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, για την πρώτη ομιλία και ευλογία του πάπα Βενέδικτου ΧVI μετά την ανακοίνω��η της απόφασής του να παραιτηθεί.

Στην ομιλία του, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους πειρασμούς του Ιησού, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος πειρασμός σήμερα σχετίζεται με τον κίνδυνο να μην κατανοηθεί το πραγματικό μήνυμα του Θεού, δίνοντας υπερβολικό βάρος στο κυνήγι της διασημότητας και στα υλικά αγαθά».

«Στις κύριες στιγμές της ζωής, έχουμε μπροστά μας ένα σταυροδρόμι: θέλουμε να ακολουθήσουμε το εγώ ή τον Θεό; Το ατομικό συμφέρον ή το πραγματικό καλό», διερωτήθηκε και τάχθηκε και υπέρ της «ανανέωσης της Εκκλησίας» τόνισε ο Πάπας, εξηγώντας εμμέσως πλην σαφώς τη δική του επιλογή να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και να ζήσει σε μοναστήρι, μέσα στο Βατικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 27 Φε��ρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα -στην πλατεία του Αγίου Πέτρου- κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή συμμετοχή καθολικών από όλο τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, ο Ποντίφικας από σήμερα Κυριακή και για 5 ημέρες, πρόκειται να αφιερωθεί στην προσευχή, μαζί με πολλούς καρδινάλιους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, στην αρχή της καθολικής Σαρακοστής.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία προκειμένου να αποφύγει συγκρούσεις, ατυχήματα και άλλο ευτράπελα με τουρίστες και προσκυνητές, ενισχύει τα δημόσια μέσα μεταφοράς από και προς το Βατικανό έχουν ενισχυθεί, και την παρουσία της αστυφυλακής και των πρώτων βοηθειών.

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας και εξυπηρέτησης των ιταλών και ξένων πιστών θα ισχύσουν και από τις 10 Μαρτίου, όταν αναμένεται να ξεκινήσει το Κογκλάβιο.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top