ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας τον Ιανουάριο στο 7,9%

Μειώθηκαν οι θέσεις στον δημόσιο τομέα

​Οι προσλήψεις μειώθηκαν συνολικά τον Ιανουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα στην Ουάσινγκτον το υπουργείο Εργασίας.

Βάσει των επίσημων εποχικά προσαρμοσμένων δεδομένων αυτών στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 157.000 θέσεις εργασίας περισσότερες από όσες καταργήθηκαν τον περασμένο μήνα, δηλαδή λιγότερες από ό,τι τον Δεκέμβριο, για τον οποίο ο αριθμός των προσλήψεων αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 26%, στις 196.000.

Πολύ πιο αισιόδοξοι, αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι επρόκειτο να δημιουργηθούν 180.000 θέσεις εργασίας.

Τον πρώτο μήνα της χρονιάς η απασχόληση αυξήθηκε στον τομέα της λιανικής, των ακινήτων και της υγείας, αλλά μειώθηκε σημαντικά στον τομέα των μεταφορών. Η απασχόληση στον δημόσιο τομέα μειώθηκε επίσημα για τέταρτο μήνα (-9.000 θέσεις).

Στο πλαίσιο του ασθενούς ρυθμού δημιουργίας θέσεων εργασίας, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, από το 7,8% στο 7,9%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αντιθέτως ελαφρά μείωσή του, στο 7,7%.

Στις αρχές Ιανουαρίου το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως η απασχόληση στις ΗΠΑ το 2012 αυξανόταν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top