Η «πινελιά» του οίκου Fendi αναπαλαιώνει τη Φοντάνα ντι Τρέβι!

Η ανακαίνιση θα διαρκέσει περίπου 20 μήνες

Η «πινελιά» του οίκου Fendi αναπαλαιώνει τη Φοντάνα ντι Τρέβι!

​Ένα δώρο κάνει ο Ιταλικός οίκος Fendi στο διάσημο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι που θα ξαναζωντανέψει την αίγλη του!

Fendi_logo_svg.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες το ηλικίας 250 ετών σιντριβάνι που κοσμεί την πλατεία της Ρώμης, ανακαινίστηκε για τελευταία φορά πριν από 25 χρόνια, ωστόσο από τότε έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό οι διαδικασίες συντήρησης και θα βοηθήσουν στον καλύτερο καθαρισμό του σιντριβανιού.

Την ανακαίνιση ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο οίκος Fendi και ήταν μία ιδέα του Καρλ Λάγκερφελντ, ενώ όπως δήλωσε ο διευθυντής του Πιέτρο Μπεκάρ, με αυτό τον τρόπο ο Οίκος επέλεξε να ευχαριστήσει την Ρώμη για την έμπνευση που προσφέρει στον Οίκο από το 1925.

cdocuments-and-settingsmschneiedesktopstyle-file-photosweek-of-3-15-10karl.jpg
Η ανακαίνιση θα διαρκέσει περίπου 20 μήνες, αλλά δεν προβλέπεται να επηρεάσει τον τουρισμό, αφού θα καθαρίζεται ένα τρίτο του σιντριβανιού τη φορά.

Στα πλαίσια της ανακαίνισης αναμένεται να καθαριστεί η περιττή ποσότητα ασβεστίου, να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των αγαλμάτων, να ελεγχθεί η αντοχή του χάλυβα που στηρίζει την κρήνη, να εφαρμοστούν νέα υλικά στεγανοποίησης, να επιδιορθωθούν οι διαρροές και να τοποθετηθούν νέες αντλίες και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καθώς και «εμπόδια» για τα περιστέρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top