Ακυρώνονται 52 πτήσεις το Σαββατοκύριακο

Κάντε κλικ και δείτε για ποιες πρόκεται

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρία All Nippon Airways (ANA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει το Σαββατοκύριακο 52 εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις λόγω της καθήλωσης του στόλου της των 17 Boeing 787, ενός αεροσκάφους τελευταίας γενιάς του οποίου οι αρχές ανέστειλαν την εκμετάλλευση για τη διεξαγωγή ερευνών ύστερα από σειρά προβλημάτων που παρουσίασε, όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr.

Η ΑΝΑ που ήταν η πρώτη εταιρία η οποία χρησιμοποίησε το Dreamliner στα τέλη του 2011, διευκρίνισε ότι η ακύρωση 44 εσωτερικών πτήσεων (εκ των οποίων 28 το Σάββατο) και 8 διεθνών (δύο το Σάββατο) θα επηρεάσει 7.100 επιβάτες.

Η εταιρία καθήλωσε τα αεροσκάφη αυτά και από την Τετάρτη ακύρωσε τις πτήσεις της μετά την επείγουσα προσγείωση την ίδια ημέρα ενός αεροσκάφους της σε αεροδρόμιο της νότιας Ιαπωνίας λόγω σοβαρού προβλήματος στη μπαταρία ιόντων λιθίου.

Το συμβάν αυτό και ένα αντίστοιχο μια ημέρα νωρίτερα σε ίδιου τύπου αεροσκάφος της Japan Airlines (JAL) οδήγησαν τις αμερικανικές, ιαπωνικές και ευρωπαϊκές αρχές να ζητήσουν την καθήλωση των Boeing 787 όσο η ασφάλεια ��ου ηλεκτρικού της συστήματος δεν είναι εγγυημένη.

Η ΑΝΑ, που άρχισε να εκμεταλλεύεται εντατικά το Dreamliner δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ακυρώσει πτήσεις καθώς δεν διαθέτει αεροσκάφη σε αντικατάσταση αυτών. Η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την αναστολή των πτήσεων για τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 του Ιανουαρίου, κα��ώς δεν θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη μέχρι τότε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top