16χρονος είναι τελικά αυτός που πυροβόλησε με καραμπίνα σε σχολείο στην Καλιφόρνια!

Σοβαρά τραυματισμένος ένας μαθητής

16χρονος είναι τελικά αυτός που πυροβόλησε με καραμπίνα σε σχολείο στην Καλιφόρνια!

Ένα νέο περιστατικό με οπλισμένο μαθητή σημειώθηκε την Πέμπτη στο Λύκειο Taft Union της κομητείας Κερν στην Καλιφόρνια, μετά το μακελειό με τους 26 νεκρούς στο Newtown του Κονέκτικατ, όπως σας γράψαμε και στο star.gr.

Νέες εξελίξεις:

Ο 16χρονος ήταν οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα και άνοιξε πυρ σε μια αίθουσα τραυματίζοντας σοβαρά ένα συμμαθητή του!

Δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου δεν πρόλαβαναν να τον πείσουν να παραδώσει το όπλο του.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου άρχισαν να μιλούν με τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι και αβλαβείς από την τάξη.

«Ο μαθητής ήταν ακόμη οπλισμένος με το τουφέκι του κι εκείνοι έμειναν μαζί του, τον απασχόλησαν μιλώντας του, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές να βγουν, ενώ αυτός ηρεμούσε», δήλωσε ένας αστυνομικός.

«Θα μπορούσαν εύκολα να προσπαθήσουν να φύγουν από την τάξη και να εγκαταλείψουν τους μαθητές, όμως δεν το έκαναν. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτούς», προσθεσε.

taffunion1.jpg
taffunion3.jpg
Σύμφωνα με τους ερευνητές ο 16χρονος προχώρησε σε αυτή την πράξη επειδή είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από δύο συμμαθητές του, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο σοβαρά τραυματισμένος.

Το παιδί-θύμα, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο!

taffunion4.jpg
Η αστυνομία είχε περικυκλώσει το Λύκειο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκων!

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 23ABC News, το επεισόδιο έλαβε χώρα γύρω στις 09:00 τοπική ώρα και ο ένοπλος είχε συλληφθεί 20 λεπτά αργότερα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως ο ένοπλος σχεδίασε την επίθεσή του το βράδυ της Τετάρτης και πως το όπλο ανήκει στον 19χρονο αδελφό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top