Κανείς δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση των βιαστών της 23χρονης Ινδής!

Ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την ποινή του θανάτου-Την Πέμπτη οι κατηγορίες

Κανείς δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση των βιαστών της 23χρονης Ινδής!

Η Αστυνομία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες εναντίον των πέντε ανδρών που κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί.

Ο έκτος άνδρας που πήρε μέρος στην επίθεση και φέρεται να είναι ανήλικος θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων εκτός κι αν αποδειχθεί ότι είναι ενήλικας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Και οι έξι βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι νομικές διαδικασίες της υπόθεσης διενεργούνται από ένα ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα κατά των γυναικών, το οποίο συστάθηκε μετά την επίθεση εναντίον της νεαρής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, κανείς δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Οι δικηγόροι της περιφέρειας στην οποία ανήκει το δικαστήριο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση του βιασμού της 23χρονης ινδής φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της το Σάββατο, ανακοίνωσαν σήμερα πως αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορουμένους.

«Αποφασίσαμε πως κανείς δικηγόρος δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδεοντολογικό», ανακοίνωσε ο Σανζάι Κουμάρ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον Κουμάρ, οι 2.500 δικηγόροι που ανήκουν στο δικαστήριο αποφάσισαν να «κρατήσουν αποστάσεις» για να διασφαλίσουν την «γρήγορη απονομή δικαιοσύνης», που σημαίνει ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα πρέπει να διοριστούν από το δικαστήριο.

Οι πέντε από τους κατηγορούμενους που είναι ενήλικες θα δικαστούν από το δικαστήριο του Σακέτ. Ο έκτος, είναι 17 ετών, και θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, αφού πρώτα υποβληθεί σε εξέταση οστικής μάζας για να επιβεβαιωθεί η ηλικία του.

Το 2008, οι δικηγόροι επίσης αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον μοναδικό επιζώντα από τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων στην πόλη Μουμπάη (Βομβάη) που στοίχισαν τη ζωή σε 166 ανθρώπους.

Το χρονικό

Η 23χρονη γυναίκα και ο φίλος της περίμεναν σε μια στάση λεωφορείου στο Νέο Δελχί όταν ένας από τους δράστες της επίθεσης τους κάλεσε να ανέβουν στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για ένα λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου και οι έξι δράστες έψαχναν επιβάτες για να τους πάρουν χρήματα για να αγοράσουν αλκοόλ.

Οι άνδρες οδήγησαν τη γυναίκα στο πίσω μέρος του λεωφορείου, την βίασαν και την χτύπησαν με έναν σιδερένιο λοστό για περισσότερα από 40 λεπτά, ενώ κάθε φορά ένας οδηγούσε το λεωφορείο. Οι δράστες χτύπησαν επίσης και τον φίλο της κοπέλας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες έγδυσαν τους δύο νέους, τους πήραν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τους έριξαν έξω από το λεωφορείο.

Η νεαρή φοιτήτρια, που υπέστη σοβαρά εσωτερικά τραύματα, υπεβλήθη σε πολλές χειρου��γικές επεμβάσεις. Βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη, όμως κατάφερε να δώσει κατάθεση σε αξιωματούχο του δικαστηρίου στα μικρά διαστήματα που ανακτούσε τις αισθήσεις της.

Στις 27 Δεκεμβρίου διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου και εξέπνευσε δύο ημέρες αργότερα από σοβαρή οργανική ανεπάρκεια.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι η κατηγορούσα αρχή θα ζητήσει να επιβληθεί στους έξι δράστες η ανώτατη ποινή, η οποία για βιασμό είναι ισόβια κάθειρξη, όμως η ανθρωποκτονία, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να επιφέρει και την ποινή του θανάτου.

Τα ποσοστά καταδίκης στην Ινδία σε περιπτώσεις βιασμών ανέρχονται σε 20 με 26%, ενώ εκτιμάται ότι στα δικαστήρια όλης της χώρας εκκρεμούν περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top