"Εξωγήινα" κρανία παιδιών σοκάρουν τους επιστήμονες

Θανατηφόρο έθιμο πίσω από τα 25 λείψανα

"Εξωγήινα" κρανία παιδιών σοκάρουν τους επιστήμονες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, όταν είδαν σκελετούς παιδιών των οποίων τα κρανία είχαν παραμορφωθεί εσκεμμένα ώστε να γίνουν αφύσικα μακρόστενα σε ένα νεκροταφείο περίπου 1.000 ετών στο βόρειο Μεξικό!

Τα μακρόστενα κρανία βρέθηκαν σε ένα νεκροταφείο γνωστό ως El Cementerio που είχε ανακαλυφθεί το 1999 στο μικρό χωριό Οβάβας και είναι το πρώτο προκολομβιανό νεκροταφείο που εντοπίζεται στην πολιτεία Σονόρα του βόρειου Μεξικού.

Από τα 25 λείψανα που βρέθηκαν στο νεκροταφείο, τα 17 ανήκαν σε παιδιά, τα 13 είχαν παραμορφωμένα κρανία και τα πέντε είχαν λιμαρισμένα, αιχμηρά δόντια.

Θανατηφόρο. ….έθιμο!!!

Τα κρανία όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες είχαν παραμορφωθεί σε νεαρή ηλικία με τη σταθερή άσκηση δύναμης για μεγάλο χρονικό διάστημα -πιθανώς κρατώντας δεμένο το κεφάλι του παιδιού ανάμεσα σε δύο επίπεδες ξύλινες πλάκες!!

Το παράξενο και μάλλον βάρβαρο έθιμο φαίνεται πως είχε θανατηφόρες επιπτώσεις στα παιδιά που βρέθηκαν στο νεκροταφείο αφού δεν έφεραν σημεία άλλων τραυμάτων ή ασθενειών και πιθανώς είχαν πεθάνει από την υπερβολική πίεση στο κεφάλι.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top