Θα ζαλιστείτε: Περιουσίες με πολλά μηδενικά για τους κροίσους του 2012

Δείτε την λίστα με τους υπερ - πλουσιότερους του κόσμου

Θα ζαλιστείτε: Περιουσίες με πολλά μηδενικά για τους κροίσους του 2012

Εδώ δεν μιλάμε για πλούσιους, αλλά… για ζάμπλουτους! Ο λόγος για την λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου για το 2012, που φιλοξενεί το περιοδικό Forbes. Η περιουσία ξεπερνά κάθε φαντασία των κοινών θνητών.

toprich1.jpg

Πρώτος και για το 2012 παραμένει ο 72χρονος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Κάρλος Σλιμ Χελού, με την περιουσία του να ανέρχεται σε 73 δισ. δολάρια! Ο Μεξικανός χήρος και πατέρας 6 παιδιών ήταν πρώτος και στην λίστα του 2011.

toprich2.jpg

Τον κ. Χελού ακολουθεί το τρομερό παιδί της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 62,2 δισ. δολάρια.

toprich5.jpg

Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Mr. Zara, ο Ισπανός μεγιστάνας, Ιγνάσιο Ορτέγκα, με περιουσία που ξεπερνά τα 56,2 δισ. δολάρια, όπως και ο Γουόρεν Μπάφετ με 47,1 δισ. δολάρια!

Ingvar-Kamprad-—-king-of-IKEA-3.jpg

Με λίγο λιγότερα δισεκατομμυριάκια στον λογαριασμό του ο Ινγκβαρ Κάμπραντ, ο ιδιοκτήτης των ΙΚΕΑ, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Η περιουσία του ανέρχεται σε 42,6 δισ. δολάρια… όσα χρήματα έχει η Κένυα των 42 εκατομμυρίων κατοίκων!

Την λίστα συμπληρώνουν οι : Τσαρλς Τζ. Κοχ και Ντέιβιντ Χ. Κοχ, επιχειρηματίες στην πετροβιομηχανία των ΗΠΑ, καθένας από τους οποίους έχει 40,8 δισ. δολάρια, ο ιδιοκτήτης της Oracle, Λάρι Έλισον, με περιουσία 37,8 δις. δολάρια, οι Κρίστι Γουόλτον, Τζιμ Γουόλτον, Ρομπ Γουόλτον, οι ιδιοκτήτες της αμερικάνικης αλυσίδας πολυκαταστημάτων Walmart με περιουσία 29,5 δισ., 28,1 δισ. και 27,5 δισ. δολάρια αντίστοιχα, ο Λι Κα Σινγκ, επιχειρηματίας στο Χονγκ-Κονγκ με 27,5 δισ. δολάρια, ο Μπερνάρ Αρνό, ο γάλλος επιχειρηματίας της Louis Vitton με περιουσία 27,4 δισ. δολάρια. Είναι κύριος που είχε προκαλέσει σάλο, επειδή έκανε τα πάντα για να μην φορολογείται!

Και δεν τελειώνουν εδώ… Η Αλις Γουόλτον, αμερικανίδα συνιδιοκτήτρια των Wall Mart με 27,1 δισ. δολάρια, Λιλιάν Μπετανκούρ, γαλλίδα ιδιοκτήτρια της L' Oreal, με περιουσία 26,2 δισ. δολάρια, Αλ Ουάλιντ Μπεν Ταλάλ, ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας με περιουσία 25,2 δισ., Τζεφ Μπέζος, ο αμερικανός ιδιοκτήτης του Amazon.com με 23,7 δισ. δολάρια, Λι Σάου Κι, κινέζος κτηματομεσίτης με 23,2 δισ. δολάρια, Στέφαν Πίρσον, ο σουηδός ιδιοκτήτης των H&M με 23,1 δισ. δολάρια φτάνει την Παραγουάη και Μουκέσι Αμπάνι, ινδός επιχειρηματίας με 23 δισ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top