Σε δίκη ο ηθοποιός για τον βιασμό: «Έχει στοιχεία που τον αθωώνουν»

«Ήταν εκτός Αθηνών τις συγκεκριμένες ημερομηνίες», λέει η δικηγόρος του

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο 43χρονος ηθοποιός, με καριέρα στο εξωτερικό, παραπέμπεται σε δίκη για απόπειρα βιασμού 19χρονης στις 24 και 25 Δεκεμβρίου του 2012 και βιασμό σε βάρος 20χρονης, το καλοκαίρι του 2013.

Metoo: Ηθοποιός παραπέμπεται σε δίκη για απόπειρες βιασμού και βιασμό

Υπενθυμίζεται ότι ήταν τέσσερις οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον 43χρονο. Δύο αδελφές – μία ηθοποιός και η 19χρονη αδελφή της-, μία 20χρονη και μία ακόμη γυναίκα. Το δικαστήριο βρήκε αβάσιμες τις κατηγορίες της ηθοποιού και της άλλης γυναίκας. Με την πρώτη φάνηκε δε, πως υπήρχε σχέση μεταξύ της ίδιας και του 43χρονου. 

Γιατί παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό ο 43χρονος ηθοποιός

«Το πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απήλλαξε τον πελάτη μου και η υπόθεση εισάγεται στο δικαστήριο, αφότου απορρίφθηκε το 80% των κατηγοριών, διότι η κάθε γυναίκα έλεγε για περισσότερο από έναν βιασμούς. Έρχεται το Συμβούλιο και λέει “σε παραπέμπω στο δικαστήριο για μια απόπειρα βιασμού σε δύο ημερομηνίες και για έναν βιασμό, με την έννοια ότι υπάρχει μια γενετήσια πράξη, όχι συνουσία”.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος ο εντολέας μου βρίσκει στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται ότι την ημέρα που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού στην οικία της παθούσης, παρουσία της αδελφής της, ο ίδιος δεν ήταν στην Αθήνα. Για τη δε αδερφή της υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια που είναι στο εξωτερικό», είπε αρχικά η δικηγόρος του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το Συμβούλιο Εφετών δέχεται ότι αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να δοθούν στο ακροατήριο και δεν μπορούν να τύχουν νομικής επεξεργασίας στο Συμβούλιο, στο πλαίσιο της δικονομίας.

Η κ.Πακιρτζίδου υποστήριξε ακόμη πως και για τον φερόμενο βιασμό, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως δεν έγινε ποτέ. «Yπήρχε σχέση μεταξύ τους, αλλά όχι ερωτική με τη μορφή της ολοκληρωμένης σχέσης», σημείωσε.

Δικηγόρος 43χρονου ηθοποιού: «Ο πατέρας του επλήγη σε θέματα υγείας σοβαρά»

Η δικηγόρος του ηθοποιού σημείωσε πως σπιλώθηκε και διασύρθηκε το όνομά του και πως η οικογένειά του δοκιμάζεται. «Ο πατέρας του επλήγη σε θέματα υγείας σοβαρά και σήμερα ο άνθρωπος αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα», εξομολογήθηκε.

«Καταπέλτης δεν είναι το βούλευμα αλλά το σκεπτικό πώς δηλαδή οι καταγγελίες για επανειλημμένους βιασμούς, λέει το βούλευμα ότι δεν έλαβαν χώρα ποτέ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει την ελληνική κοινωνία και τη Δικαιοσύνη», κατέληξε η Κική Πακιρτζίδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top