Καιρός: Έρχεται νέο ψυχρό κύμα το Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία Avgi φεύγει, αλλά έρχεται νέα κακοκαιρία εξπρές

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το Σάββατο, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μετά την άνοδο της θερμοκρασίας που θα επικρατήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 15 βαθμούς, μια νέα κακοκαιρία εξπρές το Σαββατοκύριακο, στα ανατολικά και βόρεια, θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός: Η πρόβλεψη για σήμερα Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, οι θυελλώδεις άνεμοι θα κοπάσουν από το απόγευμα της Τετάρτης, με τη θερμοκρασία να κινείται στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, καθώς η «Κακοκαιρία Avgi» περιορίζεται σταδιακά.

Κακοκαιρία Avgi: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί σε Πάρνηθα και Φυλή

Στην Αττική ωστόσο, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις και χιονόνερο, ενώ νέες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές και ημιορεινές ζώνες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει εντός της ημέρας, προσεγγίζοντας τους 11 βαθμούς Κέλσιου.

Κακοκαιρία Avgi: Στα «λευκά» περιοχές της Αττικής- Με αλυσίδες η κυκλοφορία

Μάλιστα, από Δευτέρα (05/02) και μετά την κακοκαιρία εξπρές, αναμένονται ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, καθώς νέες θερμές αέριες μάζες από τη δυτική Ευρώπη θα επηρεάσουν την Ελλάδα.

Meteo: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη

Σύμφωνα με το meteo, σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις, κυρίως στα νοτιοανατολικά, με σταδιακή εξασθένηση. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Kολυδάς στο Star: Για 2 βαθμούς δε «βούλιαξε» στο χιόνι η Αθήνα   

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές και πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -4 έως 9, στη Θράκη -1 έως 8, στη Θεσσαλία από -2 έως 9, στην Ήπειρο από -2 έως 10, στη Δυτική Στερεά από -1 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από 2 έως 8, στην Πελοπόννησο από -1 έως 10 στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 10, στις Κυκλάδες από 6 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 11 και στην Κρήτη από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αρχικά αναμένονται βροχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού όμως τα φαινόμενα έως το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top