Συγκλονίζει 82χρονος: Του έκαναν έξωση από το σπίτι για δάνειο του γιου του

Η ιστορία του κ. Θεόφιλου και ο αγώνας του να πάρει πίσω το σπίτι του

Όσα είπε ο κ. Θεόφιλος για την έξωση / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Συγκινεί η ιστορία του 82χρονου με κινητικά προβλήματα στη Χαλκιδική, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στον δρόμο, μετά από έξωση που του έκανε η τράπεζα, λόγω αδυναμίας του γιου του να αποπληρώσει δάνειο.

Παρά τους κόπους μιας ζωής, ο κ. Θεόφιλος έχασε τα πάντα εν μία νυκτί. Σκληρά εργαζόμενος, πριν από 50 χρόνια, άρχισε να φτιάχνει το σπίτι στο οποίο έμενε με την οικογένειά του. Όμως την Τρίτη το πρωί, αστυνομικοί του χτύπησαν την πόρτα και του ζήτησαν να απομακρυνθεί από το σπίτι του μαζί με την οικογένειά του. 

Έξωση σε ηλικιωμένο στη Χαλκιδική

Ο κ. Θεόφιλος ήταν εγγυητής σε δάνειο 200.000 ευρώ που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει να το πληρώνει, καθώς έμεινε άνεργος. Το fund επέλεξε τον πλειστηριασμό, παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε είχε αποπληρωθεί το 75% του δανείου και συγκεκριμένα 150.000 ευρώ.

Στα 82 μου με διώχνουν. Χωρίς καμία ειδοποίηση μας πήραν το σπίτι. Με πήραν από το καρότσι και με πέταξαν έξω.

Ο ηλικιωμένος τις τελευταίες ώρες ζει σε ένα παράπηγμα μαζί με τις δύο κόρες και τον εγγονό του και γίνεται αγώνας, ώστε να βρεθεί μια λύση.

Έξωση σε ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα

Χαλκιδική: «Με πήραν από το καρότσι και με πέταξαν έξω»

Η ημέρα που η αστυνομία πήγε στο σπίτι της οικογένειας του κ. Θεόφιλου ήταν εφιαλτική. 

Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και τον Στρατή Λημνιό, την Τρίτη το πρωί μια ομάδα 25 αστυνομικών, ΟΠΚΕ και μια «ομάδα Σκοπιανών μπράβων» με μια μεταφορική, τους «πέταξαν» έξω από το σπίτι. 

Στον δρόμο ηλικιωμένος με κινητικά προβλήματα

Χαλκιδική: Η στιγμή της έξωσης σε ηλικιωμένο

Ο γιος του και η κόρη του προσπάθησαν να τους σταματήσουν και να τους εξηγήσουν ότι μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους μέχρι τη δικάσιμο, όμως οι αστυνομικοί είχαν επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν. Αποτέλεσμα ήταν να τους προσαγάγουν και να τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο.

«Ύστερα από 53 χρόνια μας βγάζουν έξω από το σπίτι μας. 26 χρονών ξεκίνησα να το φτιάχνω και σήμερα είμαι 82. Εκκρεμούν τα δικαστήρια που είναι τον Φεβρουάριο. Στις 20 Νοεμβρίου είχαμε δικαστήριο, αλλά πήρε αναβολή λόγω απεργίας των δικηγόρων και αυτοί ήρθαν και με έβγαλαν αμέσως έξω. Έχουμε απόφαση του δικαστηρίου να μείνουμε μέσα μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου», δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Θεόφιλος.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top