Ναυάγιο Λέσβος: Η στιγμή που το πλοίο παλεύει με τα κύματα πριν βυθιστεί

Άκαρπες οι έρευνες για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο που δημοσίευσε τουρκική ιστοσελίδα, στο οποίο φαίνεται το φορτηγό πλοίο «Raptor» να δίνει μάχη με τα κύματα λίγο πριν βυθιστεί κοντά στη Λέσβο. 

Υπενθυμίζεται ότι από τα 14 μέλη του πληρώματος έχει διασωθεί μόνο ένας Αιγύπτιος ναυτικός, ενώ ένας ακόμα βρέθηκε νεκρός. Οι έρευνες στην περιοχή είναι άκαρπες για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος με τον καιρό να μη στέκεται «σύμμαχός» τους. 

Ναυάγιο Μυτιλήνη: Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες για τους 12 αγνοούμενους

Στο βίντεο φαίνεται το πλοίο να ταλαντεύεται πάνω στα κύματα, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί. Είχε εκπέμψει «MAYDAY» και αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ. 

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πλοίο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη που μετέφερε τόνους αλατιού, εξέπεμψε σήμα βοήθειας στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Ο πλοίαρχος είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου.

Καρέ καρέ η διάσωση του Αιγύπτιου ναυτικού από το ναυάγιο της Λέσβου

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία και τρία σκάφη του Λιμενικού, ενώ πέταξαν άμεσα ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικου Ναυτικού.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top