Καιρός: Aλλάζει το σκηνικό - Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

'Ερχονται τα πρώτα κρύα και βροχές

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη / Βίντεο από OPEN

Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και άνοδος της θερμοκρασίας κατά τις μεσημβρινές ώρες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται «βουτιά» στον υδράργυρο όπως και βροχές.

Καιρός: Έρχεται σημαντική μεταβολή – Πότε ξεκινούν οι βροχές;

Σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και στα ορεινά της Κρήτης. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί αργά το μεσημέρι στους 26 με 28 βαθμούς.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης με αυτόν τον καιρό θα πάμε έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν δύο αέριες μάζες, μία θερμή από τα νότια και μία ψυχρή από τα βόρεια θα «συγκρουστούν» κοντά στην περιοχή μας και θα φέρουν κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετές βροχές. 

«Ο καιρός που θα συναντήσουμε στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει χαρακτηριστικά προχωρημένου Νοεμβρίου» σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή

Σχεδόν αίθριος καιρός το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Μέχρι το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκάνησων θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, την Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, στα νότια 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top