Phantom: «Πήγε ψηλά για να χωρέσει στην αγκαλιά του όλη την Ελλάδα»

Συγκλονίζει ο αδελφός του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ανδραβίδα με τη συντριβή του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου έχασαν τη ζωή τους ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα και οι οικογένειες των δύο ηρώων συνεχίζουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια να πενθούν για τα παιδιά τους. 

«Σε αγαπώ πολύ»: Τα τελευταία λόγια του Στάθη Τσιτλακίδη στον αδελφό του

«Δεν πενθούμε, τιμούμε», δήλωσε περήφανα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο αδελφός του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για τον αγαπημένο του Στάθη. 

«Δε θα συνειδητοποιήσουμε ποτέ τον χαμό του. Ήταν από τους καλύτερους πιλότους με 1.000 ώρες πτήσεις. Είναι ένας ήρωας. Οι πιλότοι μας ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για τη σημαία και την πατρίδα», είπε ο αδελφός του Ε. Τσιτλακίδη. 

To άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στις συντρόφους των πιλότων

Όπως είπε ήταν η «κακιά στιγμή», που όμως έτυχε στον αδελφό του, βυθίζοντας την οικογένειά του στη θλίψη και τον πόνο. 

«Μιλήσαμε το προηγούμενη βράδυ. Μου είπε “σ’ αγαπώ” και μετά σταμάτησε ο χρόνος, μαύρισαν όλα. Ήλπιζα να είναι ζωντανός, αλλά όσο αργούσαν να τον βρουν συνειδητοποιούσα την αλήθεια», συνέχισε. 

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: «Είσαι ο ήρωάς μας»

Ο Στάθης είναι πάντα δίπλα του και τον προσέχει κι εκείνος αισθάνεται πάντα μαζί του την παρουσία του. 

«Ήταν γεννημένος να γίνει πιλότος. Ήξερε τους κινδύνους που αντιμετώπιζε καθημερινά. Όλοι οι πιλότοι μας είναι καταπληκτικοί. Πήγε εκεί ψηλά για να χωρέσει όλη την Ελλάδα στην αγκαλιά του. Για εμάς είναι πάντα εδώ», είπε ο αδελφός του. 

Αναφέρθηκε τέλος στην τραγωδία των Τεμπών που συνέβη σχεδόν ένα μήνα μετά την πτώση του Phantom, κάτι, που όπως τόνισε συγκλόνισε την οικογένειά του. 

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σμηναγό Τσιτλακίδη - Απαρηγόρητοι οι γονείς του

«Πάθαμε σοκ. Συλλυπητήρια στους γονείς, κουράγιο και δύναμη. Μετά από κάτι τέτοιο αναθεωρείς πολλά στη ζωή σου. Επειδή ξεχνάμε εύκολα, δε θέλω να ξεχαστεί ούτε ο αδελφό μου, ούτε τα παιδιά στα Τέμπη», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top