Ηλιούπολη: Το προφίλ του κατηγορούμενου προπονητή του Τάε Κβον Ντο

Πώς ανακάλυψαν τα κορίτσια ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον ίδιο

προπονητής Taekwondo

Στον ανακριτή για ν΄ απολογηθεί θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ο προπονητής Τάε Κβον Ντο που κατηγορείται για βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών του, στην Ηλιούπολη. Με τη βοήθεια της δικηγόρου των θυμάτων του αλλά και ψυχολόγου, ο δημοσιογράφος του Star, Γιάννης Σωτηρόπουλος, σκιαγράφησε το προφίλ του 44χρονου και το πώς κατάφερνε να χειρίζεται τα θύματα ακόμα και τους γονείς τους. 

Ηλιούπολη: Η αντίδραση του προπονητή του Tάε Κβον Ντο κατά τη σύλληψή του

Ένα από τα πέντε κορίτσια που κατηγορείται πως βίαζε ο 44χρονος, μετά από χρόνια βρήκε τη δύναμη ψυχής να σπάσει τη σιωπή της.      

Ηλιούπολη: «Δεν ξέρω αυτές που έκαναν τη ζημιά», λέει η μάνα του προπονητή

Το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιανουάριο. Η Π.Φ, όπως είναι τα αρχικά της, συναντήθηκε με την Π.Χ και της εκμυστηρεύτηκε τη φρίκη που είχε βιώσει στα χέρια του προπονητή τους.  Τότε έκπληκτη ανακάλυψε ότι δεν ήταν το μοναδικό του θύμα. Σε εκείνη την τυχαία συνάντηση η παλιά της συναθλήτρια της εξομολογήθηκε ότι το ίδιο είχε κάνει, όχι μόνο και σ΄αυτήν αλλά και σε άλλες τρεις αθλήτριες του. Τα κορίτσια αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη διεστραμμένη δράση του και να τον καταγγείλουν στις αρχές.    

Ηλιούπολη: Πώς αποφάσισαν τα κορίτσια να καταγγείλουν τον προπονητή

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 44χρονος για βιασμό πέντε κοριτσιών όταν ήταν ανήλικες

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 44χρονος για βιασμό πέντε κοριτσιών όταν ήταν ανήλικες

«Ζητάνε πρωτίστως να προστατευτούν άλλα κορίτσια από ενδεχόμενες τέτοιες συμπεριφορές, ζητάνε από άλλα κορίτσια που έχουν βιαστεί να μη φοβηθούν, να μιλήσουν και ζητάνε μετά από χρόνια να ηρεμήσουν και οι δικές τους ψυχές που δυστυχώς χαράχτηκαν» είπε η δικηγόρος των θυμάτων, Μαρλίν Κούση.

Το προφίλ του κατηγορούμενου προπονητή του Τάε Κβον Ντο

O φερόμενος προπονητής - βιαστής χρησιμοποιούσε πανομοιότυπους τρόπους για να παγιδεύει τα θύματά του. Φορούσε το προσωπείο του δασκάλου για να καταφέρνει να είναι διαρκώς κοντά στις μικρές αθλήτριες. Επιδίωκε μάλιστα να έχει στενές σχέσεις και με τους γονείς των κοριτσιών, μπαίνοντας ακόμα και στα σπίτια τους. 

«Είχε ένα χειριστικό τρόπο προσέγγισης, ακόμα και εκφράσεις που χρησιμοποιούσε κατά δήλωση των κοριτσιών ήταν ίδιες. Τα κορίτσια λέγανε ότι "τον θεωρούσαμε οικογένεια..."» πρόσθεσε η δικηγόρος.

Ηλιούπολη: «Ο προπονητής είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγό του»

Όπως αποκάλυψε το STAR o 44χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για ενδοοικογενειακή βία, καθώς είχε ξυλοκοπήσει τη σύζυγό του, ενώ είχε απειλήσει να αυτοκτονήσει με μία καραμπίνα. 

«Χρειάζεται εμείς οι γονείς όταν εμπιστευόμαστε τα παιδιά είτε στον δάσκαλο, είτε στον προπονητή, να μη δεχόμαστε αξιωματικά ότι αυτοί οι άνθρωποι χρήζουν της εμπιστοσύνης μας» σημείωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top